2015-01-26
星期五,又系时候烦晚餐食咩,喺旺角行左好耐,又上埋新世纪(顶,间Pizza Express几时先开呀,装修装咗成两个月),突然间大少话要食斋,之前我地去过食素食一家,味道啱我,本来谂住,呀…好呀,去食素食一家,点知…大少话不如去先达𠮶边𠮶间,试吓新嘢嘛,OK,无问题,咪去试吓啰,反正其实斋菜唔系好多间好食~~去到门口,见佢入面FULL晒咁滞,问我地有冇订位,我地话无,佢话要等等,嗯,OK,反正我地都未系太肚饿,都OK嘅~~大约10-15分钟咁上下,就有位,入到去,都其实几迫,我地坐喺厨房门口,都好嘅,新鲜热辣~~沙嗲羊肉串 - 沙嗲味好香,质感好似肉,不过就当然唔会有平常食羊肉果啲酥味,其实真系唔错~三文鱼、吞拿鱼寿司 - 好似食惊冇味但系有人造色素嘅啫喱,嗯……可能我都系唔适合食长斋为自己积福架喇,因为我都系钟意食真嘅三文鱼多啲~沙拉骨 - 呢个都唔错,热辣辣食𠮶时,好香好酥,完全觉得真系食紧肉咁~~瑶柱金菇豆苗 - 嗯,呢个只可以话无乜特别,味道都够香酥茄子 - 呢个系成晚最好味嘅一道𩠌,热辣辣炸起,食落口重辣脷,脆浆唔会太厚,啱啱好~~嗯…如果真系想去试,最好都系先订枱,不过,其
沙嗲羊肉串烧
三文鱼、吞拿鱼寿司
沙拉骨
瑶柱金菇豆苗
香酥茄子
嗯…如果真系想去试,最好都系先订枱,不过,其实都唔会要等好耐~~