2023-06-06 35 浏览
位于铜锣湾,经营13年历史既凡高餐厅🍴有格调又有气质高雅感觉,一入到去感觉自己自身于艺术馆内❣️好舒服又放松😎#铜锣湾美食#铜锣湾#香港美食#湾仔#香港餐厅#hkfoodblogger #hkkol #hkfoodig #hkfood #好多款式#健康饮食#美食#相机食先#hongkong #hkig #852food#香港探店#美味#凡高餐厅 #香港必食餐厅#西餐厅#香港西餐俄罗斯野菜汤 .苹果家园沙律健康嘅杂菜汤,入边都好多不同蔬菜材料!用上青苹果🍏黎整沙律🥗特别有噱头,而且沙律菜好新鲜,每日两转新鲜运到🤲🏻蘑菇汤将蘑菇磨成蓉,浓郁地打入汤入边,令整碗汤很重蘑菇味,咸到得宜👍🍝意式煎虎虾蒜片意大利粉(有机橄榄油)厚肉嘅虎虾,表面上轻轻煎过,啖啖肉,虾头好多虾膏🦐咬落去仲有虾汁会流岀黎,好Juice🦐虽然意粉冇汁,但配健康有机橄榄油意大利粉,成个感觉好清新🙆🏻‍♀️🍝美国纯天然顶级西冷,沙律配日式和风汁七成熟既西冷牛扒🥩上碟已经切好,厚度适中,而且粉嫩嘅肉,煎完仍然锁住肉汁,上面洒了少少海盐,味道更自然,令牛味更突出💃🏻🦪🦐海鲜拼盘(跟餐+58)时令活生蚝🦪(1)太平洋虎虾(3)加拿大翡
位于铜锣湾,经营13年历史既凡高餐厅🍴

俄罗斯野菜汤 .苹果家园沙律
健康嘅杂菜汤,入边都好多不同蔬菜材料!

蘑菇汤

🍝意式煎虎虾蒜片意大利粉(有机橄榄油)

🍝美国纯天然顶级西冷,沙律配日式和风汁

🦪🦐海鲜拼盘(跟餐+58)
时令活生蚝🦪(1)
太平洋虎虾(3)
加拿大翡翠螺(1)
澳洲青口仔(2)
全部海鲜🦞都好新鲜,冇腥味,每啖都饮到海水味,真心好鲜甜,而且只系加$58既价钱就可以食到,真心好底食👍推荐🫶🏻

日本茉莉伯爵茶☕️
阵阵既茉莉花味,闻到都有一种放松嘅感觉,又可以去除油腻感🤲🏻

跟餐有甜品🍮唔甜又好食,可以画上句号。