2024-05-04
今日系中环食饭,去左威灵顿街呢间crepe 店食可丽饼~ 坐得好舒服,有楼上位,想静静地倾计食饭就岩晒呢度既crepe 有好多唔同既款式! 有甜有咸! 我地各叫左一款,甜既叫左黑朱古力配Rum 酒特浓咖啡味! 口感好丰富,唔会太甜,饼底都好好食软软得黎又唔腍, 上面仲有两块朱古力饼~ 咸味既可丽饼我地叫左烟三文鱼奶油芝士! 都几夹,食落唔会觉得有违和感~烟三文鱼既味道都好新鲜~我地仲叫左个和牛汉堡配薯条🍟😋店员好贴心咁问洗唔洗帮我地切开一半,方便我地分黎食~ 呢个汉堡都几出色,烟肉煎到有少少脆身~ 个包底有烘过,都好脆,所以食落好好食口感一样咁丰富! 幼身薯条好食😋一样系脆卜卜~ 野饮叫左红宝石朱古力~ 原来即系玫瑰味朱古力~ 另一杯叫左冻latte ~ 两杯造型都好靓~ 系有心思冲出黎! 另外一点要赞既系呢度既食材好新鲜,唔似好多其他餐厅咁有时会俾啲摆左一段时间既食材客人食! 推荐钟意食crepe 既人黎食~
咸味既可丽饼我地叫左烟三文鱼奶油芝士!
都几夹,食落唔会觉得有违和感~烟三文鱼既味道都好新鲜~
我地仲叫左个和牛汉堡配薯条🍟😋