2018-08-20 40 浏览
我哋呢一家既人一般如果有家庭聚会嘅话,都会系食中菜。但系今次呢个活动我同呀妹都觉得好惊讶,因为竟然我哋一家四口同埋舅父嘅一家四口一齐去咗呢度食醉食煲!舅父系一个对食好有要求嘅人,所以一般佢介绍嘅餐厅都有返咁上下质素!一去到餐厅嘅时候我已经比佢嘅香味吸引住,舅父话呢度嘅最鸡煲令佢一试难忘,所以我哋八个人就叫咗一只醉鸡煲同埋叫咗好多配料☺️等左一阵就开始有得食🤤🤤先讲一讲只醉鸡,一嚟到呀妈就话”哇!咁大只既!好似你呀爸咁!” 呀爸礼尚往来咁讲番句”食落好滑就似足你呀妈喇!”好地地系度耍花枪🤣不过都好开心嘅!全程大家都有讲有笑,令我觉得相比起一般聚会食中菜𠮶种来来去去都系8碟9碟𩠌既感觉,呢个地方更为舒服同多些话题☺️真心觉得呢个醉鸡汤底嘅汤好香!闻落去唔算好浓烈嘅酒味,所以就算唔饮酒嘅人都会接受到。同埋呢度嘅鸡同我一半食开嘅鸡煲d鸡好唔同,出面食开𠮶啲鸡嘅鸡皮比较厚,同埋啲肉都系比较粗糙,好多都系用鸡煲嘅味去盖过咗计本身鸡嘅味道,𠮶啲就系所谓嘅食鸡冇鸡味😅但系呢度嘅鸡系真系食得出系靓鸡!因为佢系用醉鸡汤底,所以一食就食得出系新鲜鸡嘅肉质同埋味道,可见老板系一个好着重食材同埋食物质素嘅人👍🏻食完
我哋呢一家既人一般如果有家庭聚会嘅话,都会系食中菜。

等左一阵就开始有得食🤤🤤

呀爸礼尚往来咁讲番句”食落好滑就似足你呀妈喇!”
好地地系度耍花枪🤣不过都好开心嘅!

食完只鸡之后再加埋其他配料一齐食,好多配料都好值得一试!
一定要提嘅就系𠮶个雪花肥牛,真系冇得弹!肥瘦适中,入口唔会有个种干争争嘅感觉,连埋醉鸡汤底,一边咬住牛肉嘅牛肉香味,令一边又有少少酒嘅味道渗入口,真系绝配!!!

最后不得不提,老板好好,正当我哋想叫饮品嘅时候,佢提我哋只要早啲好简单嘅Facebook动作,会送汽内俾我哋,yeah!!!