2013-08-29
估唔到沙田新店会系第一城开,仲以为会拣返系新城市开添,呢晚真系特登放工去hea吓食dinner嘅,因为知道呢间店坐位唔多,谂住平日应该会多D位拣,如果星期日先来相信唔会有位咯,呢晚我7点3来到,果然冇错,都好多位拣,不过其实都真系几细,一眼望哂。虽然坐位系对住大堂,离出口唔系好远,见好多人都出出入入,不过都唔嘈,因为够静,都几好hea。白朱古力布丁星冰乐® — 黑朱古力咖啡口味 (中$40)面层有少少可可粉,食咗都唔觉,碎朱古力几有口感又唔甜都唔错,其实都几腻同饱,白朱古力布丁少少甜,唔使咬慢慢吮入喉咙,质感都几得意,但唔似白朱古力嘅。夹层林明顿 Lamington Quartet ($16)我一直都最钟意食Lamington,贪其Size细细,食2件都唔会有罪恶感,呢期出呢个「夹层林明顿 」就唔同喇,比起普通Lamington起码大一倍有多,仲要用忌廉做分夹层,本来都觉好肥嘅,好在整个夹层林明顿唔算好甜,其实4层的味道唔会好出,最出的系顶层橙味,之后应该系士多啤利、柠檬同绿茶,如果各种味道能够明确D会更好咯。香草酱蝴蝶粉沙律 Pesto Farfalle Salad ($29)虽然香
白朱古力布丁星冰乐® — 黑朱古力咖啡口味 (中$40)
虽然香草酱加新鲜菜蔬好配搭,可是蝴蝶粉真系几失望,质感好实,实到唔似粉,好似食紧隔夜面粉咁。
打开盒盖,中间都有好多嫩蟹肉几鲜味,柚子好清新份量都正常唔好过少,连佢个柚子醋汁都好醒胃,Good。
可以单买班尼迪蛋批就$25,不过加埋沙笔感觉真系会清新D健康D嘅~
我都系第一次食班尼迪蛋,顶面有荷兰酱汁都几滑,酱汁之下系大大块滑蛋白及大蕃茄,虽然蕃茄唔厚但也Juice吖,由略嫌唔够酥脆批底和焦黑硬边脆火腿盛载,虽然批底唔够脆,不过好欣赏咸香㶶边火腿,呢个系近期我嘅星巴克主打呀。