2016-08-08
难得我和男朋友今日都放假,他阿嫂连同两个小魔怪一齐去食下午饭~( ´▽` )ノ因为带住小朋友的关系。就想揾间有卡座的餐厅坐得舒服啲。嫂子就提议了来呢度,说食物不错的,就遵了她意思。咁近屋企,嫂子唔讲都唔知新开了间餐厅~呢度的午餐都几好㖞,唔算好贵,约45元有餐饮,加5元可以来个西汤潻!我那款黄金粟米汤卖相得,味道都好ok下,而且够浓郁够杰身,不像平常那些希之之的。我叫的龙脷柳珍珠米饭配烧汁,龙脷柳有手臂咁长,不过挂住分俾小魔怪食,忘了影低先。我好钟意食软腍腍的珍珠米架,好少餐厅有讲到明是俾珍珠米你食,仲有几款选择潻!呢间的珍珠米饭香十足,软腍腍仲要俾大大碟,正呀!龙脷柳都炸得好好食,外脆内滑, 正!男友选择那个炸猪排拉面,个拉面不是用一般碗盛,而是用火车头碗,超大碗!加埋块大大块猪排,都是48元左右仲有杯饮品,抵到烂!
咁近屋企,嫂子唔讲都唔知新开了间餐厅~