天气真系好热,想食返啲冻野~~食寿司就最好不过!喺Musea foodcourt依度开咗一间新嘅日本料理餐厅,仲见到会有师傅亲自喺度整,所以就同朋友试吓啦!🫶🏻见到佢都几多款手卷可以拣,我哋拣咗一个便当同埋几件寿司可以share食🍣🍛个手卷都几都几特别,用一个竹筒去装住,手卷都是大大件的,而且鱼生非常新鲜同足料,冇谂过系food court都可以试到咁新鲜嘅寿司!😍🥰OOMAKI の卷 $78好足料,三文鱼亦都好新鲜极力推荐大家试吓😇三重吞拿鱼腩卷 $88佢有海胆摆咗喺吞拿鱼腩上面,海胆极非常新鲜😋带子鱼子卷$78带子真系食鱼生必食,依到既带子大大旧,好正☺️蟹肉蟹膏芦笋卷 $48蟹肉估会唔到都好足料又鲜甜🦀️吉列猪扒和食盒🐷$108净系睇个盒都觉得好靓,好日本风个和式便当里面亦都会有几件寿司,白饭是用珍珠米的,软硬适中,猪扒亦都好够份量🐽🫶🏻整体来讲都算不错👍个人认为喺food Court里面可以揾到一啲食日本嘢质素好既都唔多不过繁忙时间就要自己揾位,不过咁好食既野,等吓都冇所谓嘅🙈或者唔等叫外卖都可以😆
天气真系好热,想食返啲冻野~~
寿司就最好不过!
喺Musea foodcourt依度开咗一间新嘅日本

个手卷都几都几特别,用一个竹筒去装住,

OOMAKI の卷 $78
好足料,三文鱼亦都好新鲜
极力推荐大家试吓😇

三重吞拿鱼腩卷 $88
佢有海胆摆咗喺吞拿鱼腩上面,海胆极非常新鲜😋

带子鱼子卷$78
带子真系食鱼生必食,依到既带子大大旧,好正☺️

蟹肉蟹膏芦笋卷 $48
蟹肉估会唔到都好足料又鲜甜🦀️

吉列猪扒和食盒🐷$108
净系睇个盒都觉得好靓,好日本风

整体来讲都算不错👍
不过繁忙时间就要自己揾位,不过咁好食既野,等吓都冇所谓嘅🙈
或者唔等叫外卖都可以😆