2024-06-05 407 浏览
个个都话北上消费, 我就留返响香港支持小店, 葵芳新都会广场多数都系连锁店餐厅, 所以我就行左去小区果边揾野食.行来行去见呢间泰国菜都几多人, 而且openrice都多食评, 一于试下先.睇餐牌好多选择, 谂来谂去唔知食咩, 店员就推介呢度既招牌菜芒果丝脆炸鲈鱼, 佢话系将D鱼肉起左再炸, 起左肉又几好, 起码唔惊太多骨.外皮炸得好脆口, 唔油腻, 鱼肉仍然保持嫩滑肉质, 上面有D酸酸甜甜既汁, 仲加埋芒果丝, 够晒开胃, 果然系招牌菜, 无介绍错.食泰国菜又点少得碳烧猪颈肉, 外皮烧得刚刚好, 带少少微焦, 特别香口.  但系肉质仲系保持到软嫩, 仲好Juicy. 而且每片猪颈肉都唔会切到好薄, 咬落有口感.另外仲有特饮, 我见呢度好多款沙冰同泰色饮品选择, 要左个鲜芒果沙冰.好大杯真材实料, 芒果味够浓, 唔系沟水既, 沙冰打得刚刚好, 唔会有好多大大粒既冰.

而且每片猪颈肉都唔会切到好薄, 咬落有口感.