2019-03-02
香港地其实有好多私房菜都好用心经营, 而且好多都系做fusion 菜式, 唔使下下都去连锁餐厅食咁单调嘛😂入维园玩下行下, 睇下人地打波, 过左一个好写意既下午之后, 行去天后方向离开果阵有d 饿感, 见到呢间道北工房行入去仲见到吧枱, 旁边有个鱼缸, 即叫即㓥既海鲜系最正既👍好多住附近既住客都会落黎食, 所以场面唔会冷清暖鲍鱼日式椰菜丝沙律首先食个沙律先, 个沙律系西式既, 上面配只新鲜鲍鱼, 一冻一暖既配搭令你有冰火感觉😂鲍鱼即开即煮够晒鲜甜👍法式焗虎虾多士虾多士系本人最爱既菜式之一, 好唔好食就好取决于只虾既品种同质素, 呢度用左咁大只既虎虾, 当然都系即叫即煮极新鲜, 虾肉非常爽甜, 焗既时间掌握得恰当, 一焗到金黄色就上碟, 当然色香味俱全啦😍炭烧加拿大有骨保湿猪鞍扒果然乜菜都有得食, 连喺扒房先食到既猪鞍扒, 呢度竟然都有😮好惊喜😍而且佢唔系hea 你, 一样系用网烧, 所以扒身有网纹, 佢唔会好似平时d 猪扒咁入面好干, 一切开扒心, 猪肉汁即时流出, 极juicy 好吸引👍点少少自家秘制烧汁或者柚子蜜食都可以😋
好多住附近既住客都会落黎食, 所以场面唔会冷清
暖鲍鱼日式椰菜丝沙律