2019-01-24
可能适合对象:#伯爵茶蛋糕 #日式cafe #伯爵茶蛋白蛋糕 #蛋白蛋糕甜度(5星最甜):⭐️浓度(5星最浓):⭐️⭐️🍴:餐具 ✔️ / 蜡烛 ✖️ / 冰袋 ✖️/ 纸盒 ✔️🏷:✖️💬:好劲嘅一个全马拉松店主,同埋感觉到佢对咖啡嘅热情、执著同专业!🛒:太子 #cakeup_太子站🔘:件装💰:$45————————————————————性价比:中有一日行过太子,但又未到时间食饭,就想揾个地方坐坐!殊不知,行过见到一间好「深宵食堂」嘅Cafe,就入去试试!其实我都好钟情饮咖啡,但太夜,为免眼光光等天光,所以就斋食件蛋糕!不过好搞笑,坐坐吓,听到店主同食客倾计,讲到「如果有食客专程嚟食蛋糕就搞笑」!Hello,I am here嘅感觉。我𠵱个卧底,其实真系嚟食蛋糕㗎!讲返件蛋糕,我哋叫咗一件特浓伯爵茶蛋白蛋糕。蛋糕好软熟,有两层,面同中间都有好香滑嘅Cream。Cream好味嘅,但系太薄。因为好味,真系想有多啲就好。至于伯爵茶味,由于佢写特浓,expectation自然提高咗。味道,我哋认为未叫特浓,但绝对食得出系伯爵茶。唔算甜,唔算太浓,食完未话会好留有印象,但定价合理,所以性价比有中!但我深信,
甜度(5星最甜):⭐️
浓度(5星最浓):⭐️⭐️
🏷:✖️
🛒:太子 #cakeup_太子站
🔘:件装
💰:$45
————————————————————
性价比:中
但我深信,佢嘅咖啡,性价比一定高,因为斋坐都闻到好香咖啡味,下次一定会嚟试试!
————————————————————
#cake #birthday #蛋糕 #生日 #生日蛋糕 #birthdaycake #hongkong #hkig #香港 #香港限定 #hkbakery #caketionary #caketionaryhongkong #呃like #相机食先 #太子美食 #深宵食堂 #咖啡控 #咖啡 #马拉松精神 #马拉松