2019-03-24
上星期相约一排无见的好友食晚饭, 我地选了位于尖沙咀K11的Gochiso食嘢. 这里的款式也有不少, 除了单点外, 也有套餐, 但我地两个也爱食芝士, 所以被这里的芝士火锅所吸引住. 最后点了特级黑松露芝士火锅配意式鲑鱼帆立贝拼盘. 店员先奉上意式鲑鱼帆立贝拼盘. 由于我不食生嘢, 这碟留番俾我友人食. 特级黑松露芝士火锅上枱. 配料也几丰富, 当中包括脆薯仔皮, 青口, 法包粒, 意粉, 鸡肉, 野菜盘, 甜椒和脆皮肠. 个芝士火锅混入黑松露, 有淡淡的味道. 咁多款配料, 我最钟意食脆薯仔皮和脆皮肠. 另外, 点了罗勒酱鲑鱼牛油果披萨. 估唔到三文鱼与牛油果两者咁夹. 牛油果起了中和作用, 入口无咁油腻, 味道调教不错. 最后, 当然要点甜品. 点了魔法焦糖黑朱古力球. 卖相精致. 附有焦糖酱, 客人自己淋上朱古力球上, 朱古力便会溶化, 内里原来系雪糕. 香浓朱古力配上雪糕和焦糖酱, 多重口感, 但又唔会觉得太甜.
店员先奉上意式鲑鱼帆立贝拼盘.
由于我不食生嘢, 这碟留番俾我友人食.
特级黑松露芝士火锅上枱.
个芝士火锅混入黑松露, 有淡淡的味道.
咁多款配料, 我最钟意食脆薯仔皮和脆皮肠.
另外, 点了罗勒酱鲑鱼牛油果披萨.
估唔到三文鱼与牛油果两者咁夹.
牛油果起了中和作用, 入口无咁油腻, 味道调教不错.
最后, 当然要点甜品.
点了魔法焦糖黑朱古力球.
卖相精致.