2023-02-10
东涌人气八色小笼包谂起好耐冇食过上海菜~必定谂起乐天王朝既小笼包🥰因为佢哋嘅小笼包系师傅即叫即做 亦都系讲求最多元化嘅上海料理☝🏻今日去咗东涌outlet行完街 梗系要去乐天王朝朝圣下啦~东涌乐天王朝既坐位非常舒适服务员嘅服务亦都系有赞冇弹嘅~💌特色皇朝小笼包 💌HK$138嚟到乐天皇朝~点少得试吓佢哋嘅小笼包~而佢哋最出名就系八色小笼包 非常创新 有八只口味由淡至浓慢慢品尝☺️味道分别有糟溜丝瓜,鹅肝,黑松露,芝士,蟹粉,蒜香同埋川味~令我最有深刻嘅味道系鹅肝同埋黑松露口味 黑松露嘅味覆盖哂口腔~ 非常特别~♥️京酱肉丝配薄饼♥️HK$98京酱肉丝味道丰富,带甜而咸口,用薄饼包佳肉丝,口感好似食紧片皮鸭一样~酱汁爆得香浓,好惹味,风味十足,超级正呀!🥕萝卜丝酥饼🥕HK$45呢到既萝卜丝酥饼系即叫即炸 唔同酒楼食个种口感 上枱保持热辣辣 外层炸黄金松脆 好香口好好食🤘🏻🧆竹炭流沙包🥪HK$45呢款流沙包真系要趁热食,因为里面嘅蛋黄真系可以做到完全100%流心效果~好似熔岩咁样爆出嚟 所以我食嘅时候都好小心翼翼😊大家有兴趣,快啲book枱试吓啦乐天皇朝 (东荟城) (东涌)东涌达东路20号东荟
东涌人气八色小笼包
东涌乐天王朝既坐位非常舒适
服务员嘅服务亦都系有赞冇弹嘅~
💌特色皇朝小笼包 💌HK$138
由淡至浓慢慢品尝☺️味道分别有
非常特别~
♥️京酱肉丝配薄饼♥️HK$98
京酱肉丝味道丰富,带甜而咸
🥕萝卜丝酥饼🥕HK$45
🧆竹炭流沙包🥪HK$45
大家有兴趣,快啲book枱试吓啦
乐天皇朝 (东荟城) (东涌)
东涌达东路20号东荟城名店仓3楼326A号舖