2018-02-07
终于可以去睇期待已久嘅《与神同行》,但系我男朋友仲未放工,就唯有揾个地方hea,行下行下就见到一间service apartment 入面有间甜品店,所以就打算入去食住下午茶等埋男朋友。估唔到呢度除左有甜品食之外,仲有正餐。所以我就叫左一个海南鸡饭同一个甜品等男朋友黎一齐食。海南鸡饭通常出去食海南鸡饭,都系得脾、背、翼其中一样,而呢度竟然每个部分都有,等我地唔驶为争食而大打出手😂 而且海南鸡饭质素都唔错,肉质唔会太“鞋“。神秘甜品原来神秘甜品系由三款小甜品合并而成,分别系番石榴慕丝+橙肉金宝+香蕉芭菲并朱古力brownie。番石榴慕丝口感几滑,配上番石榴果肉,令一向唔钟意食番石榴嘅我都有对番石榴改观。橙肉金宝不过不失,但好处系相当足料,有橙肉同西柚肉系中间。香蕉芭菲并朱古力brownie,brownie 好好食,充满朱古力味,而芭菲味道普通,同一般芭菲一样。
海南鸡饭
神秘甜品
橙肉金宝不过不失,但好处系相当足料,有橙肉同西柚肉系中间。