2024-06-30
呢排好想试下一啲精致同特别啲中菜,我就上网揾下边间好,最后决定book左呢间起佐敦嘅神灯海鲜酒家试试。人地话必试嘅系佢个黑松露烧鹅+糯米炒膏蟹+招牌即烧乳猪,我就叫哂呢3样重点菜式试试佢!黑松露玻璃烧鹅心入面最期待系佢,因为从来未食过黑色皮嘅烧鹅。食落个味道好特别,有黑松露香,加上肉质幼嫩同juicy。佢仲有个有黑松露嘅甜酸汁,点左更加香。糯米炒膏蟹一打开个煲,我哗左一声!因为见到成个蟹盖喺面,加上蟹膏嘅精华融哂入个煲仔糯米饭入面,个底仲有脆口饭焦,食到我lam lam脷😂我最中意食个蟹钳,啲肉最弹牙。招牌即烧乳猪首先,我无谂过连个碟都会系辣手嘅,等只猪上碟无甘快冻,厨房真细心。一咬落去啲皮超级香脆,肉都好嫩,唔太肥,可以一咬放哂入。蜜椒金薯牛肝连佢menu写佢地嘅时候所有牛肉菜式一律使用牛肝连,佢嘅肉质柔软啲、油花分布又均匀啲。牛肝连好有肉香,唔un,配埋我最中意食嘅粒粒薯仔🥔 正❣️食完仲有甜品送!系3.6牛乳布甸,够哂香滑。menu有过百样菜式,啲食物都好有特色,有别于一般中餐。见全间餐厅坐满人就知佢有水准。一次试唔哂想试嘅菜式,下次我会想嚟试个蟹宴套餐😋
呢间起佐敦嘅神灯海鲜酒家试试。
黑松露玻璃烧鹅
糯米炒膏蟹
招牌即烧乳猪
蜜椒金薯牛肝连
食完仲有甜品送!系3.6牛乳布甸,够哂香滑。