2015-02-03 1735 浏览
太耐无食日本嘢啦!! 平时点菜都会就住个价钱嗌, 特别食日本野好容易就会嗌多咗, 埋单嘅时候先觉得肉赤, 心痛死 今次就听朋友介绍试下放题啦 枱同枱之间空间比较细, 钟意二人世界嘅朋友可能要取舍吓喇, 因为卡位唔多, 得5, 6张另外见有间房, 人多book嚟聚会应该都唔错 油甘鱼刺生, 珍宝带子刺生, 赤虾刺生, 生蚝, 三文鱼刺身生蚝都算新鲜, 比较唔同嘅系佢上黎嘅时候已经配好汁, 酸酸哋代替柠檬汁, 再配萝卜丝食, 成个口感都唔错 (平时少出去食放题, 同朋友讲开先知原来生蚝好少有得任食, 而水凖认真唔错, 超坻呀!!) 好多时任食嘅带子一系超细只, 一系唔新鲜, 不过呢度啲带子够鲜甜, 唔会一pat野咁, 爽口抵食 赤虾啲肉够实, 几大只, 同带子一样, 唔错剑鱼腩好滑, 有啲肉感, 都几新鲜, 唔腥大部人都好钟意嘅三文鱼刺身就梗系要试, 切出黎好厚好肥美 肉身都算实, 唔会好散, 啱晒刺身狂haha据讲五行寿司系佢哋嘅主打之一, 就试吓啦, 卖相其实摆出黎几好睇, 食又点呢「金」算系五行之中最贵𠮶款, 因为佢上面伴咗金箔, 再配上海胆, 有心之作, 海胆都算鲜 「
今次就听朋友介绍试下放题

另外见有间房, 人多book嚟聚会应该都唔错
油甘鱼刺生, 珍宝带子刺生, 赤虾刺生, 生蚝

赤虾啲肉够实, 几大只, 同带子一样, 唔错
剑鱼腩好滑, 有啲肉感, 都几新鲜, 唔腥
大部人都好钟意嘅三文鱼刺身就梗系要试, 切出黎好厚好肥美
肉身都算实, 唔会好散, 啱晒刺身狂haha
三文鱼, 马刀贝刺生

「木」主要系用风胡麻酱配火炙三文鱼食, 甜甜吔, 都几特别啦
「水」就用水蜜桃配甜虾碎,虽然几鲜, 不过水蜜桃比较抢味
「火」用火炙左口鱼配炸虾粉嘅卷身, 少少脆口, 都OK, 不过唔太特出
「土」主打系意大利黑松露, 配半粒车厘茄, 加带子, 偏淡味, 几种味道捞埋都几有趣, 食到一半个味先出
「水」 水蜜桃甜虾卷
「金」海胆吞拿鱼腩卷
火灸柚子和牛寿司 (3/5)
经烧过嘅薄片牛肉, 油脂渗入饭粒, 如果食多几件可能会有啲油腻, 有创意嘅厨师加入左甜酸味嘅柚子, 感觉都唔错!
火灸袖子和牛寿司
黄金焗蚝 (3/5)
呢度焗嘅时间都几好, 唔会好㶶, 不过焗蚝食到中间仲feel到有少少生嫩, 连芝士食口感都几好
黄金焗蚝
汁烧帆立贝 (2/5)
好欣赏呢到嘅串烧得两至三粒, 放题嘛! 想食先再叫, 因为仲有好多款拣
 帆立贝唔够热, 不过就口感几好都几够味
汁烧帆立贝
盐烧牛舌(3/5)
串烧牛脷好爽口, 每串两粒咁就可以食多啲其他嘢啦
盐烧牛舌
芝士大虾金龙船 (2.5/5)
芝士味唔重, 焗得金黄嚟无㶶味, 入面系沙律酱, 不过虾嘅肉质稍为逊色, 食落比较粉口感普通, 但整体味道几好
芝士大虾金龙船
地狱汁煮螺 (2.5/5)
辣味好香, 之前我未识食鱼生, 比朋友"迫"食放题, 一定会点啲辣酒煮嘅海鲜, 另有日式炒蚬都好想试
地狱汁煮螺
有啲放题如果要任饮要加钱先有, 呢度就冷热清酒任饮免加钱:like
啱晒啲酒鬼), 可以拣一支或者一杯, 冇朋友陪一齐饮(最好唔好啦
), 都唔怕浪费
甜品落咗3, 4次单认真为食!! 就系为咗焦糖菠萝同炸朱古力香蕉, 热食嘅朱古力香蕉,好似香浓嘅布甸咁好正, 另外仲有忌廉及朱古力泡芙, 食埋甜品真系无憾啦
2015-01-27
油甘鱼刺生, 珍宝带子刺生, 赤虾刺生, 生蚝