2013-11-22 1560 浏览
与友人相约嚟呢树食 lunch,朋友好奇点解我会 order Saigon Box,因为我唔太好食鸡肉,而整个 bento 嘅 main dishes 都系鸡。朋友问完,我都觉得有啲怪怪,可能因为想食冻檬啦!个便当加$40就可以多一个汤同蛋糕,咁抵,我哋当然要加啦!先嚟一个我喜欢嘅蘑菇汤,个汤够热,好 creamy 仲有好香嘅蘑菇味。再嚟我嘅 Saigon Box,鸡肉嫩涡,卖相系唔错的。但可能我真系对鸡麻麻,食多两件已经唔系咁想食,同埋个便当实在太多肉喇!个冻檬太碎,失败咗少少。甜品要咗个香蕉蛋糕,虽然蛋糕旁加咗焦糖,但一啲都唔过甜,甜度适中。好钟意佢蛋糕上嘅几片香蕉干,甜甜脆脆好好味!最后嘅咖啡,虽然我钟意咖啡,但反而觉得系最普通的一个!

最后嘅咖啡,虽然我钟意咖啡,但反而觉得系最普通的一个!