2021-06-06
朋友打左疫苗 开始可以resume 饭局 我同佢都系like d 环境静啲 空间大啲既餐厅 可以舒服啲倾下偈 上网睇相尼间唔错 结果去到都冇失望完全符合要求餐牌嘅菜式唔多一页纸甘大把 反而酒类选择就多啲 不过好彩两个人食到嘅嘢都唔多 首先拣咗个小食加个主菜 两杯嘢饮 点知原来份量又唔系好大 结果最后叫多一个主菜 再加两个甜品 反而啱啱好第一个主菜 duck terraine 我觉得比较似鹅肝类口感 配起个酱好开胃(太耐冇见个朋友 挂住倾偈冇影相) 第二个系spring chicken 卖相一般般黑蚊蚊 不过slow cook 肉好嫩 配起少浓既配酱 刚刚好 小食叫左个八爪鱼 🐙 好新鲜 咬落去好弹口 两个甜品就不过不失 对于唔食个甜品好似未完事既我 唔驶转场再揾第二到 叫好满意ga la整体尼讲味系偏浓不过又唔heavy 系可以再尼既地方
小食叫左个八爪鱼 🐙 好新鲜 咬落去好弹口
整体尼讲