2023-08-07
甜姨姨喺钻石山开咗分店,衬下热闹嚟试试。◇ 黑糖珍珠蕨饼 𝘞𝘢𝘳𝘢𝘣𝘪 𝘔𝘰𝘤𝘩𝘪 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘉𝘳𝘰𝘸𝘯 𝘚𝘶𝘨𝘢𝘳 𝘗𝘦𝘢𝘳𝘭𝘴配上黄豆粉嘅蕨饼,烟烟韧韧,黑糖珍又Q弹又好味,份量刚好◇ 酱爆(海边走走)𝘔𝘳. 𝘏𝘰𝘯𝘨 𝘒𝘰𝘯𝘨 (𝘗𝘦𝘢𝘯𝘶𝘵 𝘉𝘶𝘵𝘵𝘦𝘳)这个花生酱刨冰叠到好高上枱好有气势,表面舖咗一层香滑花生酱,而刨冰亦沾有花生酱味,刨冰中心有干坤,有谷物碎、花生碎、粉等等,口感丰富,虽然睇落好大,但两人不知不觉就KO咗◇ 流心芒果布丁 𝘔𝘰𝘭𝘵𝘦𝘯 𝘔𝘢𝘯𝘨𝘰 𝘗𝘶𝘥𝘥𝘪𝘯𝘨芒果控小编拣咗这款布丁,芒果肉香甜,芒果味布丁够冻够味,切开布丁内里有芒果汁流出来,三款质感三款享受◇ 甄沾记心太软 𝘠𝘊𝘒 𝘓𝘢𝘷𝘢 𝘊𝘢𝘬𝘦甄沾记味道系童年回忆,放在西式甜品心太软冇违和感,不一样食法不一样感觉
配上黄豆粉嘅蕨饼,烟烟韧韧,黑糖珍又Q弹又好味,份量刚好
◇ 流心芒果布丁 𝘔𝘰𝘭𝘵𝘦𝘯 𝘔𝘢𝘯𝘨𝘰 𝘗𝘶𝘥𝘥𝘪𝘯𝘨
◇ 甄沾记心太软 𝘠𝘊𝘒 𝘓𝘢𝘷𝘢 𝘊𝘢𝘬𝘦