2020-11-15
秋天嘅天气最好就郊游一下,去完桥咀岛到西贡码头到差唔多六点钟, 系时候揾嘢食☺️西贡码头附近都有好多唔同嘅食肆, 有见到食🍔汉堡包同🌭热狗, 小巷内一间小食店主打即叫即制的🌭结果我哋拣咗呢一间 有特色创意嘅热狗店, 因为🍔汉堡包成日都可以食到,但系有特色嘅🌭热狗小店,好似特别啲woo, 所以好快就决定到食🌭 🤣🍄松露热狗🌭 有轻轻烤过嘅松软面包 配合热狗唔少得嘅法兰克福肠,香脆的外皮,完全令肉汁锁上, 香喷喷嘅松露加上杂菌上面仲有紫洋葱添 ,有啲美中不足嘅就🍄杂菌同松露都系冻嘅🙄如果系微暖嘅话会更加好食🤤百香果梳打系用新鲜百香果整嘅真系好好饮👍🏻不得不提,佢哋嘅自家制虾棒,系用🦐鲜虾打虾蓉制成,特别鲜味爽口😋炸鱼薯条, 因为系即叫即炸嘅关系,热辣辣香喷喷,鱼肉炸后仍然能够保留鱼肉的肉汁,外层十分香脆,重点系外面的炸粉薄薄的,一D都唔厚,而咬开时鱼同炸粉亦都唔会分离,加上🍋柠檬汁,食落好香,一d都唔油腻,而且店主用上🍺啤酒调校成炸浆制作炸鱼,入口外脆内香滑!
百香果梳打系用新鲜百香果整嘅真系好好饮👍🏻