2018-03-01
收工后约左男友试呢间元朗最近好hit既火锅店🙌🏻地点近元朗西铁站,开正系食肆街道都几方便唔好睇佢铺位好似好细咁,其实入到去都几大,都容纳到几多客人值得一赞系细至餐具,大至摆设装修都好有中国宫廷气色影相同朋友必去好地方就连餐牌都好有港式风格好有心思我地六点就去到开始食,限时食两个钟有八种酱介任选,每人$20个锅好特别龙头锅突显霸气我地二人叫左个特色卜卜蚬锅,好抵食食极都仲夹到蚬黎食,蚬既种类大概有二种,汤底清甜,唔会抢左蚬既鲜味不错不错好香既黑松露墨鱼滑,爽口弹牙份量都好够由于每种既手打丸都好想试,我地决定叫左个手打丸拼盘(十粒)果然无叫错,五种丸都好好食,最特别既都系鹅肝墨鱼丸,用鹅肝做夹心既手打丸好高大上既感觉虾丸牛肉猪肉丸都好高质 最紧要够香口弹牙花胶都好推介 超级肥美滚一滚 咁就变左卜卜蚬花胶汤 美颜养生$68 7只肥大既日本广岛蚝 绝对系平靓正睇图就知有几新鲜 肥大滚蚝原来系咁好食 一点也不腥重点重点推介就系即叫即炸黄金响铃本身打边炉就已经必点既响铃,呢间竟然有黄金响铃,黄金就系美味既咸蛋黄系沾满响铃上面,然后就再油炸一次美味升级!最后肉类我地就简左日本黑豚肉,肉同脂肪既比例十
地点近元朗西铁站,开正系食肆街道都几方便
唔好睇佢铺位好似好细咁,其实入到去都几大,都容纳到几多客人
就连餐牌都好有港式风格好有心思
我地六点就去到开始食,限时食两个钟
有八种酱介任选,每人$20
个锅好特别龙头锅突显霸气
好香既黑松露墨鱼滑,爽口弹牙
份量都好够
花胶都好推介 超级肥美
滚一滚 咁就变左卜卜蚬花胶汤 美颜养生
$68 7只肥大既日本广岛蚝 绝对系平靓正
睇图就知有几新鲜 肥大
滚蚝原来系咁好食 一点也不腥
重点重点推介就系即叫即炸黄金响铃
最后肉类我地就简左日本黑豚肉,肉同脂肪既比例十分好,成碟菜都摆得好美观
一盘大概有7-8块左右
呢餐真系好难忘,元朗出名美食多,呢间火锅店有特色之外 食物仲好有质素希望下次去会继续keep住水准