2019-03-29 43 浏览
返工前要揾d野食下,行过呢间楼下冰室见到装修几特别于是入黎试下餐厅既装修系以怀旧为主,有好多旧式招牌同以前既旧戏院既环境餐厅既选择都好多,其中以蕃茄通粉同瑞士鸡脾最出名,咁当然要试下瑞士鸡脾好大只,自家制既瑞士汁加入左香糙令佢更加香,煮得好入味,唔会只系得个鸡皮有味,鸡肉仲保持到好滑跟住就系蕃茄汤粉,都会配左牛乳炒蛋,可以自己再加𩠌,个炒蛋好香好滑,蕃茄汤底好浓,配通粉真系好夹,因为通粉入面会有汤,食落去啖啖蕃茄味见到西多士实在太吸引,所以要叫返个,西多士即叫即炸,热辣辣,个牛油好快自己溶哂,中间既花生酱夹心好厚,加埋脆卜卜既多士同糖桨好好味食完个瑞士鸡脾唔够喉,本身想叫瑞士鸡翼,但见到有炸鸡翼就改变主意,鸡翼都系即叫即炸,脆卜卜,腌得几好味另外仲叫左个蚝仔肉碎汤饭,除左蚝仔之外仲有鱿鱼,个汤底都几好味,唔会重味精,蚝仔一d都唔腥野饮我地叫左忌廉红豆冰同华田脆脆,红豆冰红豆软硬适中,再加埋忌廉好好味,华田冲得好浓,加埋华田脆脆好好味总结:选择多,质素唔错,价钱又唔贵

餐厅既装修系以怀旧为主,有好多旧式招牌同以前既旧戏院既环境

瑞士鸡脾

蕃茄浓汤通粉配牛乳炒蛋

炸鸡翼

蚝仔汤饭

忌廉红豆冰
华田脆脆

总结:选择多,质素唔错,价钱又唔贵
2019-03-27
瑞士鸡脾