2022-05-17 994 浏览
同样钟意周围食嘅旧同事发掘到近渡船街嘅土耳其餐厅💛叫我一定要试试,而且早排上完土耳其灯workshop觉得土耳其马赛克灯超靓就趁weekend去拜会一下。一踏入餐厅就被浓厚嘅土耳其气色包围,视线完全离唔开天花嘅土耳其马赛克灯墙边嘅土耳其咖啡壶摆设同毛毯,仿如置身系外国一样!好surprised weekend都有set lunch,我地order左杂菜烩羊配中东米同印度乳酪黄咖哩鸡配皮塔饼。我好钟意杂菜烩羊,羊有少少羊酥味,烩汁甜甜地,配菜嘅西兰花同秋葵挂哂汁,配带香料味嘅中东米一流~ 印度乳酪黄咖哩鸡嘅鸡好嫩滑,加左乳酪有一丝小清新,pitta bread 点咖哩汁真系冇得弹~加$25试左土耳其红石榴同苹果棒茶,一壶壶用玻璃壶上,加埋店员比左原本饮咖啡用嘅玻璃杯我地用,劲靓~ 红石榴茶好香好好饮,苹果茶则有肉桂味,两款都非常唔错! 最后食埋土耳其signature baklava开心果千层酥$20,除左signature地酥脆仲signature地超甜,所以细细旧share食都非常满足~ 餐厅够哂特别嘅,食物又好味,同事真系好推介!Menu-

印度乳酪黄咖哩鸡配皮塔饼

土耳其棒茶