2022-10-25
墨西哥菜对香港人嚟讲比较出名都离不开Nachos同Tacos, 呢间小店都有提供, 不过今次就主力食Tacos叫咗2款Taco, 每款预设2件啱哂2个人分享(左) Dodger Stadium Taco 芝士牛肉片墨西哥馅饼用咗炒香薄片肉眼牛肉, 加埋芝士配牛肉本身已经系不败嘅组合, 夹埋洋葱同罗马生菜解腻(右) North Hollywood Taco 泰式烤鸡墨西哥馅饼泰式烤鸡加上青瓜丝、椰菜、蕃茄同埋沙嗲花生椰子酱, 好有食紧泰式沙嗲串感觉, 用墨西哥薄饼tortilla代替印度薄饼NaanMonster Taquitos (6pcs) 劲量墨西哥卷夹饼 原本想再多叫几款taco试试, 见到卷夹饼(Taquitos)有2件同6件叫, 6件monster级别仲有特别多材料就试试佢, 一样都系用tortilla, 不过就卷住慢煮手撕猪肉, 上面加上大量芝士、牛油果蓉、sour cream同腌墨西哥辣椒, 相当复杂嗁惹味, 下面仲有豆泥, 拎起芝士仲会拉丝, 超满足试埋墨西哥啤酒, 除咗Corona仲有Pacifico Clara, Pilsner style平易近人易入口另外佢哋仲有
印度薄饼Naan
原本想再多叫几款taco试试, 见到卷夹饼(Taquitos)有2件同6件叫, 6件monster级别仲有特别多材料就试试佢, 一样都系用tortilla, 不过就卷住慢煮手撕猪肉, 上面加上大量芝士、牛油果蓉、sour cream同腌墨西哥辣椒, 相当复杂嗁惹味, 下面仲有豆泥, 拎起芝士仲会拉丝, 超满足 试埋墨西哥啤酒, 除咗Corona仲有Pacifico Clara, Pilsner style平易近人易入口 另外佢哋仲有好款辣酱可以加, 试啱仲可以买走, 个人觉得就算系XXXTRA都唔算好辣, 整体都系偏酸, 反而El Yucateco嘅black有啲smoky同bbq味有惊喜