2022-03-25
—————————————————————📍 古月 咁啱🐷今日去开北角,就睇下附有乜好食,见到有星马菜都好似不俗就去试试佢!如果唔熟路位置小小难揾,不过跟google map 行都可以,附近好多餐厅,食街,lunch hour黎讲算系最多人嘅一间🤣好钟意佢嘅装修,好温馨嘅小店,同埋一睇就知系💛店!一坐低就觉得佢张餐纸好靓,原来系好多年米芝连黎,行开可以一试嘅~—————————————————————❣️ 虾面米粉 $85虾汤带微辣,不过汤份量小左啲,个汤应该冇落味精,因为好淡,不过好贴心比辣酱系匙勺🥹配料有越南虎虾细细只,但都好弹牙冇雪味)、叉烧(唔会干身)、鱼蛋鱼片(好食!弹牙!比多一粒开心啲)、肉丸(正常发挥)、和豆卜。渗渗要+$2,不过🐷唔太喜欢油面,所以就嗌米粉,不过太少汤影完两张相就索晒.❣ 椰香鸡饭 $65𩠌同饭分开上,几贴心,鸡系炸过,脆皮都好滑身!汁椰香几重,🐷觉得有啲似白咖喱,饭量都好多,男仔都食得饱.❣️ 斑兰拉茶(冻)餐+$2普通但唔难饮,个面有层斑兰味既糖,但饮落去系奶茶,0斑兰味,不过加2蚊差唔多啦.❣️冰梅桔仔梳打 $20🐷净系饮咗一啖,特别嘅,几开胃,梳打一杯
📍 古月
❣️ 虾面米粉 $85
❣ 椰香鸡饭 $65
❣️ 斑兰拉茶(冻)餐+$2
❣️冰梅桔仔梳打 $20
🐷净系饮咗一啖,特别嘅,几开胃,梳打一杯🤣
不专业评分
👅好味指数:3.5/5
💰性价比:4/5
👍🏻推荐:4/5
—————————————————————
🏡地址: 古月 (北角)
北角锦屏街后街29号A舖地下