2014-05-04 1257 浏览
今次系小女子第一次写食评,大家多多指教。本身自己唔系住港岛区,不过朋友话唔食就走宝,同埋我一向都支持特色小食店,为食嘅都愿意花大约一小时嘅车程去试下 其实我去左Rose Home Kitchen两次。第一次同朋友去以为可以食到晒佢地嘅招牌菜同甜品,点知我最想食嘅薰衣草蜂蜜蛋糕经已全部售罄 无计,唯有下次再黎食。不过佢地嘅红酒提子烟鸭胸真系我嘅大爱 酒味唔会太浓,而烟鸭胸亦煮得洽到好处(有图有真相,不过真系太肚饿所以冇影相)第二次去终于有得食薰衣草蜂蜜蛋糕,蛋糕顶上嘅薰衣草同玫瑰花脆脆地,再加埋中间嘅cream同蜂蜜蛋糕简直系perfect match, 唔系好顶得顺花味嘅朋友也可作一试
今次系小女子第一次写食评,大家多多指教。

无计,唯有下次再黎食。不过佢地嘅红酒提子烟鸭胸真系我嘅大爱

题外话/补充资料: P.S. 眼见香港特色小店都因为贵租或种种原因而相继结业或搬迁,取而代之系一啲大集团食店。本人觉得其实好多小食店如Rose Home Kitchen都好值得我地食客去支持,因为往往就系依啲小店先食得出𠮶种人情味同特色!!
2013-12-18
  • 薰衣草蜂蜜蛋糕