2018-03-06
为左同女朋友仔庆祝拍拖两周年嘅日子 佢话一直都好想带我黎食呢间 咁一于就喺呢个重要嘅日子到试下佢啦呢间小店位置唔算方便但都唔系好辟 都唔难揾 而且装修都几有特式 虽然位唔多 但野食选择一d都唔少 我地叫左个两人餐再加碗汤 试下呢间小店嘅质素如何!首先上枱嘅系汤同沙律 沙律我地额外加左十蚊加d烟三文鱼 呢样真系必加 令到成个沙律个味道更加多层次 开胃首选个忌廉蘑菇汤都好creamy 好香跟住黎嘅系鸡翼拼盘,分别系醉鸡翼同瑞士鸡翼!!醉鸡翼真系一绝 充满花雕酒香而且冰震嘅做法令鸡翼肉质保持爽口弹牙 好正呀瑞士鸡翼都好入味 唔系净系得层皮上左色 系连入面都好好味呢个焗薯皮真系世界级 大家就算唔系叫餐都一定要散叫呢个黎食 新鲜热辣辣焗出黎一上枱已经闻到好香 食落第一啖除左好香嘅薯仔味之外仲可以感受到佢一层一层嘅口感 系真系一块一块薯仔片叠成 虽然应该加左唔少牛油先令佢咁好食(好邪恶)但真系食到停唔到口 好好味呀!真系未食过咁好味嘅焗薯!特登影一张横切面俾大家睇下佢点样一层一层呢个系主菜 黑松露带子卡邦尼意粉 因为系二人餐所以呢碟系二人份量黎~~咁大碟其实都几难控制个火候 好易太湿或者太干或者煮
我地叫左个两人餐再加碗汤 试下呢间小店嘅质素如何!
特登影一张横切面俾大家睇下佢点样一层一层
呢个系主菜 黑松露带子卡邦尼意粉 因为系二人餐所以呢碟系二人份量黎~~咁大碟其实都几难控制个火候 好易太湿或者太干或者煮过火 不过呢碟就控制得几好 黑松露嘅味几香但又唔系盖过左佢本身卡邦尼意粉个味道 带子煎香过亦有画龙点睛嘅效果 呢个意粉真系唔错
最后就系呢个甜品喇 特登加钱转左女朋友最钟意食嘅玉桂苹果班戟(好似系咁叫)我对甜品兴趣唔太大 不过都食得出呢个唔系马马虎虎是旦买d现成皮再剂d酱 应该系handmade先自家制 好好味 而且玉桂苹果都好夹 酸得黎又有玉桂味中和 唔错唔错
听讲呢间小店好似就黎唔做 但我觉得以佢野食嘅质素 系值得大家多多支持一下
希望到我地三周年嘅时候 佢都仲可以喺到啦!