2012-11-20
睇openrice见到d人写佢地小菜好似好吸引~所以我地都黎试一试~之前都试过打电话黎呢到冇人听~最后5:00打终于book到台~原来佢地2:30-5:30先系book台时间~如果其他时间打电话系唔会有人听~睇返个餐牌, 大部份的收费都写得好清楚~例如: 自携饮品收$30开瓶费、收5%服务费、只收现金etc~我地点了:1)花旗参花雕猪肺: 呢个好好味~~花旗参配花雕~~令到个汤底饮完一啖会再想饮多啖~~~~而且猪肺都整得好干脆~好爽口~2)墨汁鲜鱿: 呢个好香蒜味~~鲜鱿唔算好甜~不过墨汁配意粉系好好味~~但食完会成个嘴~成排牙都黑晒XD3)南乳猪手: 呢个炸得干过头…好硬~~虽然好多人话好好味~~不过南乳味唔算好入味…似食炸猪手only…4)法式一口羊: 呢个好好味~~羊肉唔算太「酥」味…而且配上黄芥辣酱~~好味道~~5)虾酱生根鲜鸳鸯鸡煲: 呢个超好味~~老远都闻到虾酱味~~而且d鸡~仲有田鸡都整得好滑~~~系完全想像唔到~田鸡都好似豆腐咁滑~~加上生根吸晒虾酱的味~~令到生根都好香~!!!整体而言~呢到有好多款小菜都好出色~~而且好特别~~~不过份量较少~~每碟都只系大只食饭碗d
所以我地都黎试一试~
之前都试过打电话黎呢到冇人听~
最后5:00打终于book到台~ 原来佢地2:30-5:30先系book台时间~
如果其他时间打电话系唔会有人听~
睇返个餐牌, 大部份的收费都写得好清楚~ 例如: 自携饮品收$30开瓶费、收5%服务费、只收现金etc~
我地点了:
1)花旗参花雕猪肺: 呢个好好味~~花旗参配花雕~~令到个汤底饮完一啖会再想饮多啖~~~~而且猪肺都整得好干脆~好爽口~ 2)墨汁鲜鱿: 呢个好香蒜味~~鲜鱿唔算好甜~不过墨汁配意粉系好好味~~但食完会成个嘴~成排牙都黑晒XD 3)南乳猪手: 呢个炸得干过头…好硬~~虽然好多人话好好味~~不过南乳味唔算好入味…似食炸猪手only… 4)法式一口羊: 呢个好好味~~羊肉唔算太「酥」味…而且配上黄芥辣酱~~好味道~~ 5)虾酱生根鲜鸳鸯 鸡煲: 呢个超好味~~老远都闻到虾酱味~~而且d鸡~仲有田鸡都整得好滑~~~系完全想像唔到~田鸡都好似豆腐咁滑~~加上生根吸晒虾酱的味~~令到生根都好香~!!! 整体而言~呢到有好多款小菜都好出色~~而且好特别~~~
不过份量较少~~每碟都只系大只食饭碗dd~~ 好彩我地细食~~所以5个人~叫5款都够食~
如果大家想试~都记住一定要早d book台喇!