2022-06-12
今日经过荃湾悦来坊竟然发现咗一间新开嘅特色菜餐厅上前了解餐牌嘅时候先知原来系主打地中海菜,餐厅装修环境都好有特色又唔少打给花花墙❤️。咁有特色梗系要支持一下😍,第一次嚟食直接叫个二人套餐($368),咩都可以试下☺️☺️😋1️⃣红菜头汤(是日餐汤)望落去碗汤红卜卜已经好吸引,饮落口有淡淡的红菜头味,配埋少少鹰嘴豆,感觉好清新😋2️⃣红酒醋小米沙律🥗沙律份量超级足,除咗沙律菜好多之外,再配埋小米已经好有饱足感。3️⃣以色列炸鸡🐓估唔到除咗沙律分量十足之外连主菜炸鸡嘅份量都超级十足,粗略数过至少有10件鸡😋。仲要系即叫即炸热辣辣,外脆内软咬入口真系会飞啲肉汁出黎,保持柔滑多汁之外,鸡里面都有十足嘅香料味。4️⃣香浓咖喱牛肉中东米饭🍛用上唔少香料,令咖喱浓郁得来又有层次。牛肉都煮到好淋好入味,推荐💖5️⃣地中海酥脆香蕉🍌食先头先份量十足主食,呢个甜品份量的骰就啱啱好,香蕉用炸酱包住外脆内软,配蜜糖、开心果碎、芝麻酱,少少偏甜,但好特别同好有特色嘅甜品😆6️⃣以色列薄荷柠檬特饮食完咁多香浓嘅食物,饮杯薄荷特饮即刻解一解腻。有淡淡的薄荷味清新,配埋柠檬香味,爽🌟7️⃣奶茶(茶走)虽然冇特别注明系港式奶茶定系印度奶茶,但系茶底香浓
1️⃣红菜头汤(是日餐汤)
2️⃣红酒醋小米沙律🥗
3️⃣以色列炸鸡🐓
4️⃣香浓咖喱牛肉中东米饭🍛
5️⃣地中海酥脆香蕉🍌
6️⃣以色列薄荷柠檬特饮
7️⃣奶茶(茶走)
虽然冇特别注明系港式奶茶定系印度奶茶,但系茶底香浓重茶味偏向港式奶茶,香浓够茶味🥰