2023-07-08
今日星期六,想悠悠闲闲食番一个brunch。元朗呢间Brava Java我一路都好中意去,餐厅采光度好高有好chill感觉,墙身系用蓝白砖铺成,加埋墙身吊灯,好有葡萄牙感觉。餐厅主打All day breakfast, bagel, sourdough, Italian Ciabatta,仲有啲轻食同甜品,咖啡都有好多款咖啡豆几有特色。店员服务好好,坐得十分之舒服! 门口仲有佢地自家品牌既挂耳咖啡包卖添😊 🔸️意大利软包配烤啡菇,牛油果酱及煎蛋($98,9/10)意大利软包系佢地新出品,唔系好多地方有得食😋 。意大利软包好香好软熟,加埋sourcream 好好味。另外,烤啡菇都好好味,配埋牛油果同半流心煎蛋绝对系一个又健康又好味既组合! ☕️ 挪威焦糖芝士咖啡($58,9.3/10)佢地既新出品!外型十分之特别!佢系用左一只挪威芝士叫 Tine Brunost. 咖啡上面有层whipped cream再铺满焦糖芝士既丝丝,卖相已经十分特别。饮落充满口感同味道上既层次,芝士咸咸地甜甜地再配埋咖啡味,好特别好推荐! ☕️Hot Mocha($42,8.6/10)可以拣nutty味重啲or fru
🔸️意大利软包配烤啡菇,牛油果酱及煎蛋($98,9/10)
☕️ 挪威焦糖芝士咖啡($58,9.3/10)
☕️Hot Mocha($42,8.6/10)
可以拣nutty味重啲or fruity味出啲既咖啡,,饮落好滑。拉花好靓。
🍰Tiramisu($78,9/10)
最后都好推介呢度既自家制Tiramisu, 佢系盒装既,份量都够两个人share. 佢个tiramisu 好滑,可可粉味同咖啡味都出,唔会太湿,食落轻盈感觉,好味😋