2020-10-06 391 浏览
今日嚟到尖沙咀食dinner~拣左一间大厦嘅楼上铺~主打海鲜同新奥尔良菜🥰见到门口一啲新闻报道老板系由夏威夷返嚟,引入美国同埋新奥尔良嘅特色菜~有唔同种类嘅海鲜西餐同饮品作为选择😍有酒精或者Mocktail嘅饮品😆Seafood Platter A 柠檬牛油汁 ($398)拣咗海虾活青口同海蚬各10件😆有一大个铁兜装住~职员攞过嚟嘅时候有一个透明胶袋,外面包着蓝色鱼网袋,袋入面有海鲜拼盘☺️配埋我哋拣嘅柠檬牛油汁~职员会不停要个袋搅匀啲酱汁,再俾我哋打开~一出嚟就见到热气腾腾嘅海鲜😍好丰富🥰青口海虾都好新鲜👍🏻食落好有鲜味😋好钟意个酱汁💕酸酸甜甜~除咗有海鲜,仲有肠仔,薯仔,粟米🌽食完呢个拼盘都有少少饱🤣Crab cake ($98)呢个蟹饼好特别好精致😍属于一道前菜~细细旧🙈食落几松软香口👍🏻外型都好靓🥰食到啲蟹肉几香甜😋香煎刺身带子意粉($155)有三旧大大嚿嘅带子😍好香甜😋新鲜而且好易入口👍🏻几香滑同埋几入味☺️意粉煮得恰到好处😋软淋干身🥰同埋酱汁都好好味💕同成个意粉好夹~Sugar Kiss ($58)呢杯系一杯Mocktail~有热情果同红莓汁☺️酸酸甜甜几好饮😋中有热情果嘅肉粒系

Crab cake ($98)

香煎刺身带子意粉($155)

Sugar Kiss ($58)
呢杯系一杯Mocktail~有热情果同红莓汁☺️酸酸甜甜几好饮😋中有热情果嘅肉粒系入面😍好丰富💕

Tuscany Sun ($58)
呢杯都系一杯Mocktail🥰有苹果蜜桃作主打☺️杯面仲有苹果~比Sugar kiss酸少少🙈不过几开胃👍🏻饮品嘅颜色几鲜艳😍系打卡之选🤣

Apple pie with ice cream ($78)
苹果批全部都系苹果肉粒🤣苹果肉粒以玉桂粉炒热~苹果肉几软淋😆仲有好浓郁嘅玉桂粉味🥰几香租~同埋好多苹果肉包住🤣蛋糕饼底几香甜👍🏻雪糕系士多啤梨雪糕💕软滑有香浓嘅奶味😋几creamy~仲有士多啤梨伴碟😍好正😊

餐厅嘅服务态度好好🥰会不停帮你换碟~同埋有个兜装海鲜嘅壳🤣又有手套俾你攞海鲜食~唔会整污糟双手,保持干净👍🏻而且餐厅坐得几舒服💕饮品五彩缤纷☺️好靓😆有好多选择😍好值得一试🤗
香煎刺身带子意粉
Seafood Platter A 柠檬牛油汁