2022-10-28
专诚来到和气食堂食那特色日本料理,首先最吸引就系那本一如相簿嘅菜单,再用手机扫描二维码落单,十分方便,好快我哋两人就点齐我哋想食嘅菜,首先嚟到嘅就系火焰左口鱼边牛油果沙律,沙律上面有少少黑松露嘅香味,再加埋左口鱼嘅爽滑,淋淋嘅牛油果,蔬菜嘅爽脆,咬落有好特别嘅口感;跟住喺超大嘅芒果三文鱼加州卷和超新鲜嘅军舰五款其中包括一个海胆,鱼子,吞拿鱼,蟹膏虾和带子军舰;食落各有各鲜甜好味,芒果三文鱼加州卷就真系超巨型,起码要三啖先食得晒;为咗试下佢嘅串烧,我哋嗌咗三只烧鸡翼,食落皮脆肉软多汁有少少辣味;而呢啲都只系我哋嘅头盘,跟住我哋每人嗌咗一个定食,我嘅野菜天妇罗稻庭冷乌冬,跟一只鹌鹑蛋可以自己调节酱汁嘅浓度,乌冬食落爽滑弹牙,天妇罗野菜炸得好干爽脆口,十分之好味;朋友嘅黑豚腩烧丼附泡菜定食,试咗佢嘅饭同埋黑豚腩都烧得好香口,我食咗佢半碗饭,真系争啲唔停得口!再加上服务员嘅热情招待,真系一个好开心嘅晚上!
,淋淋嘅牛油果,蔬菜嘅爽脆,咬落有好特别嘅口感
,鱼子,吞拿鱼,蟹膏虾和带子军舰
!再加上服务员嘅热情招待,真系一个好开心嘅晚上!