2023-12-12
👧🏻Wodafoodie in Kowloon City去九龙城除左食泰国菜都可以试下其他菜式既小店😉呢间由门面到内里都系木系装修既日式cafe,俾人一种好舒适,好想坐低慢慢食野叹下既感觉,系九龙城呢个旧区即刻变得好抢眼~晚市主食都系百几蚊到,环境又静又舒适💛✨ 三文鱼慕斯球 。核桃。开心果和松子牛油日本枝豆泥。莳罗酸菜 $138三文鱼表面烤得好香脆!仲有好多核桃系面,卖相好吸引😋肉质仲好嫩滑~好少食日本枝豆,但呢个枝豆泥加左开心果同松子牛油,绿色卖相好靓~食落好滑👍🏻最特别系佢将三文鱼肉整左个慕斯球,炸得香脆好好食🥰✨ 🍵海鳗茶渍饭。日本子姜。绿茶高汤 $138店员上菜既时候会问你洗唔洗帮你倒茶,佢建议倒出饭量一半高度既茶就最岩~饭底有焦香同调味过,鳗鱼好肥美,配上绿茶一齐食清清地,几特别🫶🏻✨ 🦀蟹膏。蟹肉。蟹肉浓汤。芝麻菜。车厘茄 。扁意粉 $138蟹膏蟹肉味道好浓🤤意粉酱汁唔算好多,同平时creamy 既酱汁比较食落无咁腻👍🏻味道我钟意☺️✨🍰是日芝士蛋糕 $38芝士蛋糕好滑同好香浓芝士味,为呢餐完美作结☺️📍 Shibui 洋食屋 (九龙城)九龙城侯王道22号地舖
✨ 🍵海鳗茶渍饭。日本子姜。绿茶高汤 $138
✨🍰是日芝士蛋糕 $38
芝士蛋糕好滑同好香浓芝士味,为呢餐完美作结☺️
📍 Shibui 洋食屋 (九龙城)
九龙城侯王道22号地舖