招聘中
月薪
餐厅: Chatterbox Express
资讯:

2021-05-12 268 浏览
路过太古城,见到有间食新加坡菜既餐厅好似唔错,于是同朋友仔入去食下午茶,坐低慢慢倾计。餐厅喺自助点餐形式,可以电话落单或者到柜台落order。我地叫左一份常餐share食,入面有一碗迷你新加坡肉酱捞米线配温泉蛋同香煎辣鱼饼多士,价钱比一般茶餐厅既常餐贵。餐汤清清地几好饮,有少少炸蒜味。不过份量少左啲,大啖既话一啖都饮得哂。✨迷你新加坡肉酱捞米线配温泉蛋米线够滑,肉酱亦都惹味好吃,切开温泉蛋流出金黄蛋浆,捞埋米线食好香。✨香煎辣鱼饼多士鱼饼比较浓味,食落带小小辣好香口,面包有烘过所以食落脆脆地。呢个配搭喺平时比较少见的,充满星洲特色风味。✨咸蛋黄鸡翼(4只)跟餐加钱可配小食,鸡翼外层沾满惹味既咸蛋黄酱,仲食到粒粒蛋黄的口感。外皮炸到好香口,但鸡翼偏瘦无咩肉食,无个种食落啖啖肉的满足感。✨椰子冰茶加十蚊可以将餐饮转椰子冰茶,茶底本身够香浓够茶味,加埋椰子浆落去两者味道都好夹,有椰香得来又唔会好甜腻,值得一试!✨椰子雪糕咖央三文治我地都想试埋新加坡既特色甜品,所以加钱加配一份。三文治喺迷你的一啖一件size,椰子雪糕好浓味,面包焗到脆脆地夹住一齐食都唔错!下午茶餐相比午餐抵食啲,又可以随意加

✨迷你新加坡肉酱捞米线配温泉蛋

✨香煎辣鱼饼多士

✨咸蛋黄鸡翼(4只)

✨椰子冰茶

✨椰子雪糕咖央三文治

下午茶餐相比午餐抵食啲,又可以随意加配小食同甜品,选择都几多。虽然价位有少少贵,但味道同质素都唔错,可以一试。
  • 椰子冰茶
  • 咸蛋黄鸡翼