2023-12-28
今个weekend,跟男朋友到旺角餐厅食晚餐☺️估唔到旺角都有呢类餐厅🍴餐厅位于地铁站附近,十分方便。晚餐后仲可以到附近食中式甜点🥰一入到去,环境舒适空间感好大。入门口都已经比佢嘅室内气氛吸引住,好relaxing❤️我超钟意!
我们拣好餐厅既二人set dinner😋🥢*头盘一*蜜烧烟鸭胸青苹果沙律~鸭胸嘅份量都好多,沙律无用其他沙律酱料,只系用简单嘅沙拉油同埋橄榄油。食落去个感觉好清爽,无左一般沙律酱既肥腻感,而烟鸭胸肉唔会太咸,十分好食!🥢*头盘二*焗芝士白松露薯蓉双色磨菇+手作蟹饼配青酱+香煎带子配芒果莎莎~芝士好厚好香浓,白松露同软棉棉嘅磨菇令到口感同味道都好丰富🤍~蟹饼的蟹肉份量真的超多,全是吃到一丝一丝。~带子只只都大大粒非常靓,它配上芒果莎莎酱,酸酸甜甜值得一赞!~整碟卖相好靓,打卡打到乐以忘返😌每款食落都好新鲜。🥢*主菜一*)西班牙辣肉肠藏红花忌廉意大利饭(~意大利饭粒口感适中,带点咬口,而且比藏红花忌廉酱汁完全包裹住☺每啖都好鲜味又带点忌廉既奶香。🥢*主菜二*)慢煮西班牙黑毛猪肋骨配秘制BBQ酱汁(~食落好香浓,同bbq秘制酱汁好夹。 慢煮得岩岩好,猪肋骨大小适中,一
一入到去,环境舒适空间感好大。入门口都已经比佢嘅室内气氛吸引住,好relaxing❤️我超钟意! 我们拣好餐厅既二人set dinner😋 🥢*头盘一*
蜜烧烟鸭胸青苹果沙律
食落去个感觉好清爽,无左一般沙律酱既肥腻感,而烟鸭胸肉唔会太咸,十分好食! 🥢*头盘二*
焗芝士白松露薯蓉双色磨菇+手作蟹饼配青酱+
香煎带子配芒果莎莎
~蟹饼的蟹肉份量真的超多,全是吃到一丝一丝。
~整碟卖相好靓,打卡打到乐以忘返😌每款食落都好新鲜。 🥢*主菜一*
)西班牙辣肉肠藏红花忌廉意大利饭(
~意大利饭粒口感适中,带点咬口,而且比藏红花忌廉酱汁完全包裹住☺每啖都好鲜味又带点忌廉既奶香。 🥢*主菜二*
)慢煮西班牙黑毛猪肋骨配秘制BBQ酱汁(
~食落好香浓,同bbq秘制酱汁好夹。
慢煮得岩岩好,猪肋骨大小适中,一啖一件啱啱好,调味度适中,唔会好抢口!
套餐还包了饮品,我们点了🍋柠茶和奶茶。
~奶茶香芬芳扑鼻,每一口都真系好似丝咁滑口🥰柠茶,可感受清新的柠檬香气和红茶的完美配合。
呢间餐饭位于旺区,仍可做到食物质素出色之余又可以打卡既餐厅!赞👍🏻