2022-07-29 982 浏览
其实之前已经食过一次,个时都系同朋友食饭,今次就唔同啦,带埋小朋友一家大小齐齐食😋😋😋呢间比利时🇧🇪餐厅,好有特色,包括内外装修都感觉系舒服同华丽!餐厅内嘅位置虽然有少少暗,但每张枱都好贴心有盏小灯仔俾你嘅😃😃今次带住小朋友,系屋企已经将电话叉足电怕佢地会闷,但去到都好有惊喜,每位小朋友都可以有一份图画比佢地画🖍🖍解决咗大人嘅烦恼💕我地今次order咗几款嘢食,大人同小朋友都食得❣️🔸招牌忌廉青口 House Mussels青口系呢间餐厅嘅招牌菜,其实每逢星期一5点后都有任食!共有六款口味,我哋嘅小朋友都喜欢忌廉汁,所以拣咗佢地啱食同最热门味道,只只肥美的青口,肉质软滑鲜甜,order咗1kg都唔够食😅😅🔹香蒜橄榄油意大利面spaghetti Aglio & olio用上橄榄油炒香蒜意粉,其实本身有辣椒碎嘅,餐厅都好贴心安排,同我哋讲有小朋友食不如走辣,浓浓嘅香蒜味,又健康小朋友都钟意👍🏻🔸经典牛扒薯条classic steak frites牛扒亦都系呢间餐厅嘅主打招牌菜,我哋拣咗配薯条嘅黑安格斯牛,味道特浓特香,大人享受牛扒、小朋友就可以疯狂食薯条🍟🔹玛珞丽特披萨pizza margh

我地今次order咗几款嘢食,大人同小朋友都食得❣️

🔸招牌忌廉青口 House Mussels

🔸经典牛扒薯条classic steak frites

🔹玛珞丽特披萨pizza margherita
呢个披萨🍕不得了!手功面团,蕃茄酱底配合香浓嘅水牛芝士,个味道同口感真系💯

我地其实唔算order好多嘢食,但竟然系⋯食⋯唔⋯哂😱😱😱,份量多到呢😂😂😂再加上我地大人🤭🤭🤭都有order到Hoegaarden饮番2杯先,满足感十足,下次都可以再约埋三五知己再食过,天气无咁热仲可以坐!
忌廉青口
香蒜橄榄油意粉