间唔中都想食下泰国🇹🇭菜 今晚两个人晚餐就简咗新泰东南亚餐厅!之前成日经过尖沙咀都见到门口好多人排队,好彩个晚系闲日唔洗等就可以入~ 门面装修好有泰国风🛺🌴犹如置身泰国🇹🇭个晚两个人都好肚饿!叫左好多野🤤食到饱饱济济猪肉碎生菜包- 食落小辣几惹味 都包到成8块 好充料🤤 串烧沙嗲- 我地简左3鸡3猪 鸡肉好嫩滑🥰 忍唔住食晒 猪肉我地都以为会好「鞋」但食落又唔会㖞!烧原条鱿鱼🦑 配酸辣酱 - 虽然鱿鱼🦑唔算大条 但个烧汁真系好香!点埋个酸辣酱 食唔停口~~~~马沙文牛腩 另加薄饼 - 想食咖哩又想食特别d 唔想简青咖喱 🍛于是第一次简左呢款马沙文牛腩 意外地好食 食到有好多牛腩、薯仔、蔬菜🥬 配埋薄饼 超好食! 不过因为后期食到好饱 只能食小小🥲芒果糯米饭- 讲到泰式甜品点少得芒果糯米饭!就算几饱都要叫😍 佢有普通糯米同紫米 个人钟意食紫米多d 加埋椰汁🥥好正~~~~饮品方面叫左椰青😋😋味道不错!整体而言 好满足既一餐!餐厅适合一大班朋友嚟食!因为可以试多几样野🥰🥰🥰

门面装修好有泰国风🛺🌴犹如置身泰国🇹🇭

个晚两个人都好肚饿!叫左好多野🤤食到饱饱济济

猪肉碎生菜包- 食落小辣几惹味 都包到成8块 好充料🤤
猪肉碎生菜包

串烧沙爹

烧原只鱿鱼

马沙文牛腩

饮品方面叫左椰青😋😋味道不错!
芒果糯米饭

椰青