2021-02-01
荃湾区好多唔同嘅特色美食,今日经过如心广场有一间新颖泰国菜,咁啱朋友好钟意食泰国菜,咁同朋友一齐嚟试吓😋✨泰式生虾刺身生虾够晒新鲜而佢个生虾刺身酱汁又唔会太辣,酸酸甜甜好开胃😊✨✨泰式虎虾槟榔叶包见一个小食都比较特别order咗一碟,虎虾够晒弹牙爽口,而槟榔叶我都系第一次食🤭同埋系包住啲馅料一齐食,食到一种香叶嘅香味,层次好丰富👍🏻👍🏻✨火山排骨 (小)外型真系好似火山🌋咁高,排骨用咗泰式酸辣汁腌制好入味🌶味道亦唔会太辣啱晒我食唔到好辣既我 😜肉质好嫩好腍,分量好多细嘅火山排骨2人食啱啱好👍🏻✨✨泰式火车头和牛炒饭泰式火车头真系第一次食,加咗和牛炒饭,轻微嘅辣味带咗一点酸😋和牛肉质好腍,饭炒得好干身唔会太油腻🤩呢个值得一试😋✨柑橘咸柠梳打金橘味特别香浓咸柠加梳打,咸酸味适中,饮完一啖解渴润喉😋✨红豆珍多冰泰国特色嘢饮椰奶香甜,红豆味够出又够腍,如果再加多啲椰奶咁就Perfect🤭
✨泰式生虾刺身

✨泰式虎虾槟榔叶包
✨火山排骨 (小)
✨泰式火车头和牛炒饭
✨柑橘咸柠梳打
金橘味特别香浓咸柠加梳打,咸酸味适中,饮完一啖解渴润喉😋
✨红豆珍多冰