2022-02-05
荃湾呢间火锅店位于大鸿辉, 地理位置十分方便。 餐厅有唔同嘅独立vip房,喺疫情严峻嘅时候独立房真系令人觉得安心好多,尤其是打边炉嘅时候,唔使惊会因为隔离枱,咁容易受感染。汤底方面具有好多唔同汤底选择, 最后我哋决定叫萝卜牛腩汤底, 十分欣赏佢嘅料好多, 牛腩煲到好林, 萝卜亦都冇苦味。佢哋招呼好好, 调配酱料嘅酱料拼盆会亲自送嚟畀我哋自己捞。我哋叫咗一个蔬菜拼盘, 上等手切牛腹肉, 招牌四色拼手作饺, 台湾新鲜鸭血, 新鲜炸腐皮。 不得不赞佢嘅蔬菜拼盘超抵食,里面有四五款蔬菜而且劲大盘食到好饱。 而佢嘅上等手切牛腹肉亦都好新鲜 ,牛腹肉切到好薄,牛味好重。 最欣赏佢嘅新鲜炸腐皮其实即系响铃,新鲜炸系唔同啲,佢比现成响铃更薄更脆, 入口即化。 佢嘅新鲜鸭血亦都好好味, 口感一流。 值得一赞系佢嘅招牌四色拼手作饺,料好多,味道亦唔错。
佢哋招呼好好, 调配酱料嘅酱料拼盆会亲自送嚟畀我哋自己捞。