放工后寻找短暂嘅旅行感🧳 今次拣咗从来都未食过嘅秘鲁菜🇵🇪 食完一致认为,值得好值得推介🌟 我哋两个人食,叫三样嘢已经饱到需要打包,因为餐厅出名big portion!食完之后店员超健谈咁介绍关于餐厅嘅食物、饮品、分店资讯,最多最多听到嘅字就系’from Peru’,所以想食正宗嘅秘鲁菜😋 呢度真系不二之选~➿ 𝑷𝒐𝒓𝒌 𝑻𝒂𝒎𝒂𝒍 秘鲁猪肉粽($89)今年端午节都比较少食傻😛 见到有秘鲁粽就叫咗嚟试吓~ 虽然冇糯米,冇绿豆蓉,但系粟米蓉配搭秘制猪肉,最紧要系有个种粽叶嘅味道,所以食落发现同平时食开嘅傻都有几似👍🏼 仲有冇咁滞添,推介大家试吓🌟➿ 𝑺𝒎𝒐𝒌𝒆 𝑷𝒐𝒓𝒌 𝑺𝒂𝒏𝒅𝒘𝒊𝒄𝒉 烟熏猪肉三文治 ($90)三文治也不错吃喔!猪腩肉嘅烟熏味好突出😆 面包烘到香脆,将入边仲有蕃薯蓉🍠 好有饱足感!➿ 𝑷𝒆𝒓𝒖𝒗𝒊𝒂𝒏 𝑮𝒓𝒊𝒍𝒍 秘鲁特色烤炉拼盘 ($340)呢个拼盘满足三个愿望✨ 有半只招牌秘鲁烤鸡,又有西班牙猪肉肠,又有西冷🥩 仲可以拣两款配菜添,我就拣咗烤蕃薯,同埋是日精选配菜。当日系蕃茄杂菜沙律🥗 印象最深刻系秘鲁烤鸡,香草味道浓郁,鸡肉肉质都保持到嫩滑😋➿ 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒉𝒂 𝑴

➿ 𝑷𝒐𝒓𝒌 𝑻𝒂𝒎𝒂𝒍 秘鲁猪肉粽($89)

➿ 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒉𝒂 𝑴𝒐𝒓𝒂𝒅𝒂 ($68)
系黎自安地斯地区嘅无酒精特饮,味道有粟米味🌽,夹杂过果香同香料味,几有特色😆👍🏼

➿ 𝑭𝒓𝒐𝒛𝒆𝒏 𝑷𝒊𝒔𝒄𝒐 *Strawberry ($130)
系店员推介我哋饮呢款期间限定嘅饮品🍸 加入咗少少秘鲁出产嘅QUEBRANTA,好易入口,亦都好啱夏天饮☺️ 饭后同店员倾偈,佢指一指厨房嘅柜,介绍每一款浸咗九个钟以上嘅口味嘅酒,自家制the best,下次会再去饮嘅😆