2019-02-20
新年食左咁多肥腻野就决定同屋企人食清点,上网就揾左呢一间素食店睇落好似唔错。我要装修系比较普通而且枱同枱之间都有啲迫,唔算太好嘈而且咁样变咗成个环境好嘈好局促。我哋一行三人叫咗个二人餐再加一个小食一坐低就会先送一个小食呢个蕃茄好新鲜好食。四宝鸡丝翅用料足好多虫草花,而且上碟嘅时候亦都非常之热,咁冻嘅天气饮啲热辣辣嘅嘢觉得好正。马来沙嗲串烧木绵豆腐个沙嗲味非常之香而且个串烧做得唔错,成个配搭好可口,个豆腐都好特别,令人一食再食,停唔到口。火箭菜米纸卷呢一道菜非常之新鲜佢里面嘅沙律菜全部都好爽甜,再配埋佢哋嘅酱汁食落去有焕然一新嘅感觉。咖喱薯仔羊腩煲咖喱味都好香而且唔会好辣唔饮得辣嘅朋友都可以叫呢一道菜。我比较欣赏佢除咗有薯仔同埋羊腩之外仲配搭左好多唔同嘅蔬菜俾人感觉就会健康一啲例如秋葵,番茄,西兰花薯仔煮得啱啱好索哂啲咖喱汁嘅味。而羊腩都做得唔错不过份量就少咗啲。豆汤杂菜煲全晚最欣赏嘅𩠌系呢一个!用了十足而且份量好够加上佢有好多唔同嘅配料令到个杂菜煲真系名不虚传🤣重点佢个上汤唔会做到好咸,清清地咁样完全啱晒要清肠胃嘅一道菜色。加上啲菜亦都非常之新鲜所以呢一个集材部系满分💯另外餐厅嘅侍应非
我哋一行三人叫咗个二人餐再加一个小食
一坐低就会先送一个小食呢个蕃茄好新鲜好食。
四宝鸡丝翅
马来沙嗲串烧木绵豆腐
火箭菜米纸卷
咖喱薯仔羊腩煲
豆汤杂菜煲
另外餐厅嘅侍应非常之有礼貌亦都好主动所以成餐饭除咗装修以外整体来讲系一个唔错嘅体验。