2016-10-14 884 浏览
大坑出名野食多嫁啦,今次就黎左食拉面间舖头睇落好有特色,而且啲食物全部都有图嫁入面虽然唔系好大,但坐落去几舒服,老板同店员都好niceMenu上冇面主打个猪骨汤底同饺子,所以我两样都叫左猪扒猪骨汤拉面,个猪骨汤好清甜但系又唔会唔够味,个猪扒都好正,有小小肥肉,好有屋企嘅味道。Btw钟意食蛋嘅人应该会好欣赏个唐心蛋,佢中间蛋黄以外嘅蛋白都好滑,有小小似食紧豆腐花我妈妈就钟意食辣,佢叫左地狱叉烧拉面中辣,因为佢平时都食开好辣所以就觉得唔系好辣。不过两个比较起黎,我钟意猪骨汤多啲饺子有三种,白菜,九菜同埋芹菜马蹄饺子有得拣煎或者配猪骨汤,我就拣左煎饺,个皮煎到好脆。最欣赏就系芹菜马蹄饺,一黎我自己钟意芹菜个味啦,二黎马蹄个口左好爽,食落唔止饺子皮脆仲好爽口Btw老板介绍左我地加佢个辣酱,个酱同饺子好衬,而且仲有好多料响入面,唔止得辣味,仲咸咸地。仲有鸡翼,鸡翼煎到个皮好脆,佢yip到岩岩好,好有屋企嘅感觉,完全冇响街食味种味精味。仲有薏米水饮,虽然叫左冻嘅,不过佢入面有小小姜粒仔,所以唔会太寒。好有心思嘅小店,所有野都系自制而且好健康。食完完全唔会有平时食拉面太多味精果种口渴嘅感觉
大坑出名野食多嫁啦,今次就黎左食拉面
间舖头睇落好有特色,而且啲食物全部都有图嫁
入面虽然唔系好大,但坐落去几舒服,老板同店员都好nice
Menu上冇面主打个猪骨汤底同饺子,所以我两样都叫左
饺子有三种,白菜,九菜同埋芹菜马蹄

好有心思嘅小店,所有野都系自制而且好健康。
食完完全唔会有平时食拉面太多味精果种口渴嘅感觉
  • 芹菜马蹄饺