2023-07-05
特色屋邨茶楼❣️🙌🏻假日最钟意去饮茶,早阵子去左新派茶楼,点心种类比想像中多~我地叫左 👇🏻💛 椰汁桂花糕 $22 $22有四件,价钱合理,桂花清香,相比之下更加食到椰汁既香甜,甜品爱好者必叫💛 翡翠带子饺 $32 本身以为系得带子,点知仲有好多虾系入面,十分惊喜!内馅丰富,足料之选,而且带子饺唔系度度有得食,几特别,有创意~💛 煎壤茄子 $22呢个一共有三件,每件都大大旧,抵食之选😌而且每件卖相好靓,油光满满立立令,见到即刻食欲大增💛 蜜汁叉烧肠 $30蜜汁叉烧调味充足,够晒咸香,配埋肠粉酱油甜甜咸咸,十分开胃,肠粉亦贴心咁切成小件,方便进食🥰💛鲜竹牛肉球 $25牛肉球系饮茶必食,呢度既牛肉只系$25但每旧都大大件,肥瘦适中,味道唔错😆💛 蟹子烧卖王 $28呢度既烧卖非常有特色,味道同一般坊间酒楼食到既唔一样,肉味偏重,口感实净,蟹子份量都好多😉Overall黎讲呢间茶楼创新得黎又有传统既味道,食物种类繁多,环境都舒适😝📍聚悦庭 粉岭华明路21号华明邨华明商场地下G05号舖📌人均消费: $101-200#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #bub
假日最钟意去饮茶,早阵子去左新派茶楼,点心种类比想像中多~
我地叫左 👇🏻
💛 椰汁桂花糕 $22
💛 翡翠带子饺 $32
💛 煎壤茄子 $22
呢个一共有三件,每件都大大旧,抵食之选😌
而且每件卖相好靓,油光满满立立令,见到即刻食欲大增
💛 蜜汁叉烧肠 $30
💛鲜竹牛肉球 $25
💛 蟹子烧卖王 $28
📍聚悦庭
粉岭华明路21号华明邨华明商场地下G05号舖
📌人均消费: $101-200
#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #bubbletea #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去处 #hkfood #hkfoodlover #kimbap #hkfoodpic#hkfoodblog #中菜 #茶楼 #点心 #cafe#LF粉岭#粉岭美食 #美食推介 #粉岭美食推介 #粉岭美食推荐 #饮茶 #广东美食 #粤菜