2023-12-06 96 浏览
我今日去咗尖沙咀嘅茶墨试咗几款特色招牌,食物几特别,口味好道地。我同朋友试咗三样野,包括麻薯黑芝麻乌龙奶茶、朱古力芝士蛋糕同埋培茶朱古力鲜奶。首先系麻薯黑芝麻乌龙奶茶,真系一杯独特嘅饮品!杯中有著淡谈嘅乌龙茶味道,加入黑芝麻同埋麻薯,味道层次分明。茶同黑芝麻搭配好微妙。唔系普通嘅奶茶,打卡卖相一流。其次就系朱古力芝士蛋糕,最好食的单品。蛋糕嘅质地好绵密,朱古力味同芝士好夹,入口即化。如果你系朱古力&芝士控,呢个值得一试。最后就系培茶朱古力鲜奶,味道唔似坊间咁浓郁,适合淡味人士。鲜奶同培茶同朱古力嘅结合,真系令人惊艳。饮落去,朱古力嘅香气融入鲜奶之中,加埋培茶嘅风味,味道层次丰富。茶墨嘅环境都好舒适,喺the one 入边有位坐,服务态度好好,令人感觉好放松