餐厅: 1963 木十豆寸
资讯:

2020-02-03 857 浏览
行左两层楼梯入到去餐厅好惊艳,好似返左去以前嘅年代咁,怀旧装修做得好靓好适合打下卡餐牌选择有常见嘅台湾菜,都有少见啲嘅菜式可以一试。最后叫左个卤肉饭同麻酱面,加五更肠旺(猪红、猪肠、酸菜)同啤酒鸭!麻酱面先上,食第一啖就好喜出望外,面底好烟韧加上酱料味道调得啱啱好!个饭嘅卤肉肥瘦适中,啲肉煮到好软熟,相比下就淡味左啲但味道都系好嘅五更肠旺好重口味 🙈 猪红完全唔入味,食到最后仲觉得个汁太酸冇食哂。。。啤酒鸭份量相对大好多,鸭肉煮得好腍,豆卜都好入味。不过我其实唔系好食到啤酒味,而且个汁好似同五更肠旺冇左酸菜差不多(挂住食唔记得左影开盖之后。。。个煲下面有火热住一阵保温)

麻酱面

五更肠旺

啤酒鸭
(挂住食唔记得左影开盖之后。。。个煲下面有火热住一阵保温)
麻酱面
啤酒鸭