2018-05-21 60 浏览
最近身体状况麻麻地,吃个滋补火锅补补身先得!来到了位于铜锣湾的来一锅,餐厅主打半任食火锅。晚市套餐主要分两大类: 海鲜或药膳火锅🍲店员先送上两碟前菜: 四川麻辣木耳同手拍青瓜,微辣富蒜香,非常开胃啊由于同行朋友系海鲜爱好者,我地最后叫左海鲜火锅套餐!汤底则拣左花胶螺头鸡锅+印度椰子鸡锅🍲汤底真系不得了,有大量猪骨&鸡件,冇加味精,相当够味同鲜味!时令海鲜拼盘以人头数量呈上,阵容顶盛啊!有大虾、青口、鲍鱼、象拔蚌、扇贝等等,海鲜大大只而且都几新鲜,鲜甜!非常欣赏佢地既特色手工制配料,我个人特别喜爱的有墨鱼丸、猪肉丸同埋墨鱼酿豆卜,味浓而且爽口弹牙手工羊城水饺同狮城鱼尾云吞都非常出色,皮薄馅靓西班牙黑豚肉,薄切所以很快便灼熟🐷半肥瘦,猪肉味浓最后仲有手臂咁大条既鲜炸响铃同鱼皮脆卜卜就咁食又得,放汤滚2秒先食都得好味道啊原本想另加任食既火锅配料,但食哂套餐内的食物已经非常饱了😂😂真系满足又美味的火锅晚餐

手工羊城水饺同狮城鱼尾云吞都非常出色,皮薄馅靓

西班牙黑豚肉,薄切所以很快便灼熟🐷半肥瘦,猪肉味浓

最后仲有手臂咁大条既鲜炸响铃同鱼皮
脆卜卜就咁食又得,放汤滚2秒先食都得