九龙城区多嘢食就系人都知🤤今晚Lisba接放工捐窿捐罅揾好嘢食,呢间好特别嘅韩国🇰🇷兄弟餐厅,估唔到佢哋有韩烧之外,仲有最正最新鲜嘅韩式刺身😍咁啱做紧韩国海鲜节活动,有鱼生次生套餐,仲有大量酒水🍸🥃🥂正呀!🍽️ 前菜庆祝韩国海鲜节,全场爆满好多人过嚟庆祝,仲有影相位俾大家玩,侍应安排我哋就座之后就即刻上咗六度够晒传统嘅泡菜🤤可以拎香槟配吓啲泡菜,开开个胃🤪🍽️ 刺身拼盘第二道菜就系刺身拼盘,有螺肉、鲍鱼、海参、海菠萝、八爪鱼刺身🐙真系劲新鲜劲鲜甜,最想讲嘅就系有海菠萝食,够晒珍贵😍🍽️ 生鱼片海鲜船一大盘嘅比目鱼刺身,大碟超靓💕味道超爽,每一片都切到好薄身,好晶莹剔透🐟食落口仲弹牙鲜甜,完全唔腥,真系好新鲜🤤🍽️ Founder fish carpaccio嘢食都未食完就上呢个生鱼片系好特别,仲用左北海道海胆😍水晶鱼子酱合柚子醋汁一齐捞🍐有d柚子既清香,酸酸甜甜,食落去好鲜甜,啲一粒粒嘅鱼子酱既香味好浓🤤正!🍽️ Founder fish meuniere呢个熟食鱼加咗柠檬加黄油🍋一齐煎熟佢,承诺外脆内软暖笠笠好香口!🍽️ 生牛肉 + 八爪鱼鱼生我觉得重头戏应该系呢个生牛肉加八爪鱼刺身,老板好开心

🍽️ 前菜

🍽️ 刺身拼盘

🍽️ 生鱼片海鲜船

🍽️ Founder fish carpaccio

🍽️ Founder fish meuniere

🍽️ 生牛肉 + 八爪鱼鱼生
我觉得重头戏应该系呢个生牛肉加八爪鱼刺身,老板好开心拎住一只只生猛嘅八爪鱼俾我哋接触完再食,之后再切成刺身刺身碟仲识郁动🐙🐙🐙食落去个口仲比佢d脚咀实咁🤪即刻谂飞韩国𠮶阵食嘅情况🤣

🍽️ 熟食
食咗咁多鱼生有啲饱饱地,好彩都仲有啲炸番薯,泡菜蛋卷,海鲜饼😋呢啲真系食餐韩国餐厅必食既菜式!真系不得了!

🍽️ 海鲜汤
呢个海鲜汤有啲似部队锅,而且食得又玩得,我哋要自己拉啲面落去煮🤤食完刺身后黎上一婉热辣辣既海鲜汤成个身真系好舒服,而且啲面筋好烟韧,真系好想食多啲!

🥂🍸🥃🍹🍻🥄🍶🥂🍹🍷🍾 🍸🥃🥂🍶

当晚仲有多唔同嘅酒类开放任饮,真系不亦乐乎💕
  • 比目鱼刺身
  • 芝士蛋卷