2017-04-05
厚福街H8,餐厅多到试唔完。寻晚点指兵兵底下拣咗依间新派韩国菜试一试。餐厅装修简单,餐牌款式唔算多,但系全部菜式嘅相片都很精致,菜名改得好有诗意,有晒题材,个个都好似幅名画😅仙岩村的秋天🍂系用特制甜酸芝麻汤底加荞麦冷面,感觉清新而且开胃,真系做得唔错😋汉拏生态林下雪天🌨其实系五花腩忌廉汁意粉,味道同Carbonara差不多,我谂只系无捞蛋汁。不过可能因为腩肉较肥腻,所以唔落蛋嘅情况下d汁都挂得起。如果喜爱白汁意粉嘅朋友,值得试下😊三光岛的魔法✨好靓嘅泡菜饭团配飞鱼籽加鳀鱼干,仲有炸左嘅脆紫菜。其实味道一d都吾复习,食到入面有好多泡菜,不过只系微辣,所以好容易入口。升上神仙台🐷应该系经过低温煑嘅五花腩,肉质柔嫩,肥瘦均匀,好味😋不过本人认为配韩式烧汁会比较恰当,配芥辣就有少许怪怪地🙄因为系我心目中,芥辣应该系配港式烧肉先至系绝配青提子汁都几好饮,唔太酸,清新解渴。食住肥腻嘅五花腩配饮👇🏻杯果汁,感觉多好😍
仙岩村的秋天🍂