2019-03-23 44 浏览
今日天阴阴想落雨,打算响旺角揾间餐厅慢慢享受个晚餐,谂起数个月前同朋友食过呢间土耳其餐厅,今日临时试下打电话上去预约,咁好彩有位可以即日预约到,行多左阵就上去从拾往日既味道,餐厅、员工、食物和猫咪依旧的好,慢慢地享受了一餐美满的晚饭,而且喺呢度食饭仲会有土耳其嘅明信片,送㗎,真系好靓好开心。秘制招牌烤鸡配饭 - 上一次到的时候也吃了这个烤鸡,味道不变,烤鸡表面香脆而不干硬,鸡肉味道浓郁,肉汁丰富而不会淡而无味和干硬,十分出色,此店必食之选茄子薯仔配自制乳酪 - 第一次尝试呢道菜,十分特别,茄子内里清甜表皮香脆,咸度刚好带出独特味度,配上小许乳酪口感加倍丰富,薯仔特别烤煮得很特别,水份充足不会变干身,配合其它配菜吃起来十分开胃呢个炸鱼好新鲜炸起,仲热辣辣,入口松脆,唔会好厚粉,配上沙律酱,分外觉得美味呢一个烤菇,真系唔系度度都可以食到,分量虽然唔系好大,但系入口香浓嘅菇味,深透口内每一个细胞,真系越食越想食呀⋯⋯土耳其雪糕,真系第一次食,颜色鲜艳,有啲似黎交,入口比较甜,而且配上合桃,同埋无花果,别有一番滋味。到咗最尾嘅环节,侍应会教我地用沙煮土耳其咖啡,真系大开眼界啊,因为从来都未见过

到咗最尾嘅环节,侍应会教我地用沙煮土耳其咖啡,真系大开眼界啊,因为从来都未见过用纱可以煮到咖啡,入口唔似港式咖啡,但系有一种独特嘅风格,偶然试一杯,都系一个唔错嘅选择。