(非会员)
2011-10-25 40 浏览
上星期日和朋友到呢个饺子馆食野, 因早前朋友已推介此店, 不防试一试先, 推介原因系虽然它是一间饺子馆, 但有很多不同特色的小食.当我们一行4人, 第一个感觉就系好开心, 因二边墙身都贴满食物相片, 令你未食已经流口水, 大家心想我一阵ORDER呢样, 个样, 因太多野想食,都唔知叫边样先, 最后由我决定:-当然要食店铺推介食品1) 虾子炒面 - 标榜用澳门祥记虾子, 我都去过澳门食过, 但估唔到呢到煮得仲好食过祥记, 大家有些少分别就系把面底 炒过, 可能因呢个关系, 更加散发阵阵虾子味, 更野味, 正!!2) 酒醉鸡脚根 - 真很很少地方食到, 酒味很香, 因系出面食有很多酒醉食品都带苦味, 呢到完全无苦的感觉3) 豉油王QQ旦 - 我见到有很多食客都叫, 但我只见一粒粒白色圆形物体, 唔知系咩咪问下客员啰, 原来系鱼旦!! 超弹, 有鱼肉的香味, 唔怪得之很多人ORDER啦!!4) 蕃茄旦拌面 - 好JUICY呀! 酸酸尾尾, 好开胃, 有好多蕃茄, 不过面就唔系好多,
想食,都唔知叫边样先, 最后由我决定:-

当然要食店铺推介食品

有鱼肉的香味, 唔怪得之很多人ORDER啦!!

4) 蕃茄旦拌面 - 好JUICY呀! 酸酸尾尾, 好开胃, 有好多蕃茄, 不过面就唔系好多, 女仔就刚好, 不过我总觉得只要好食,
份量少D都唔紧要, 如果唔好食比多多你都无用

5) 十三公饺子 - 来到饺子馆点可以唔食呢? 点解个名叫十三公, 原来系13款唔同味道, 几特别!!

6) 铁板日本金蚝 - 哗! 竟然一间饺子馆有呢D贵价食品, 见到墙身有金蚝张相特别大, 因我本身很钟意食蚝, 好! 就试一试它,
我见到店员出菜时, 因铁板关系已经听到"吱吱吱" , 店员很小心放在枱上, 我已等唔切即刻要试一试, 睇
下你收得$88/2只, 有无料到, 值唔值, 结果有惊喜, 都系无想过. 食完后口里仍留有蚝的"金"味, 食蚝发烧友
就要来试下

总括我和朋友对呢餐都很满意, 不过提醒大家食物份量不是很大, 但食物特别重质素, 我会再来此店, 因为我仲有好多野未试呀.......
2011-10-23