京都一の傳

Kyoto Ichinoden
2022-12-07 500 浏览
京都一の传🎎🎏🐣有日约咗个朋友仔谂住揾间有feel嘅日本餐厅坐低,倾吓计食吓好西,揾揾下就发现咗呢一间日本餐厅🥹环境相对上真系几舒服,真系去咗日本旅行咁,但系食物方面嘅性价比就无想像中咁高🤦🏻‍♀️🍲韩式黑豚泡菜锅 $178一打开个餐牌,因为本身我食唔到牛同生冷野,餐牌入边嘅选择可以话少咗大半😭 咁呢个煲如果要同韩国餐厅比,佢就会偏清淡少少,啲猪都系得几块😂仲要无其他配料加,就咁食一个煲系一定唔会够饱。佢入边会有四大旧豆腐,无中式𠮶啲咁重豆味,我朋友就非常钟意呢只豆腐,够滑够嫩。🍗盐烧鸡颈肉配青瓜醋 $38呢个有惊喜!之前一直食开都系猪颈肉未试过食鸡颈肉,啲肉都算嫩、味道亦够味,但最令我惊喜嘅系个青瓜醋,即刻变得劲有胃口🥹🌱汁烧大葱鸡肉 $68个汁好好味!佢烧到鸡皮同埋大葱嘅外皮都系脆卜卜,所以咬落去个口感几好,而且大葱索饱晒个酱汁,咬落去𠮶刻系好juicy😝但系如果呢个价钱,真系会觉得系水平范围内。🫘汁烧口扬豆腐 $28上枱𠮶阵吓亲😂就系得𠮶两旧,食𠮶刻会觉得系个汁救全家😅🍵鳗鱼茶渍饭 $108鳗鱼都烧得几脆,但如果最后都系要倒茶食的话都系会淋哂。个茶变淡味,要捞埋啲鳗鱼先叫做吊到到少
京都一の传🎎🎏

🍲韩式黑豚泡菜锅 $178

🍗盐烧鸡颈肉配青瓜醋 $38

🌱汁烧大葱鸡肉 $68

🫘汁烧口扬豆腐 $28
上枱𠮶阵吓亲😂就系得𠮶两旧,食𠮶刻会觉得系个汁救全家😅

🍵鳗鱼茶渍饭 $108
鳗鱼都烧得几脆,但如果最后都系要倒茶食的话都系会淋哂。个茶变淡味,要捞埋啲鳗鱼先叫做吊到到少少味,我最后要落埋wasabi先叫做有啲味道。

🍰朱古力熔岩蛋糕配雪糕 $88

成餐饭食得最开心嘅就系呢个甜品
😂佢真系好味过好多甜品店,虽则佢系一个无做到流心嘅心太软,但系个蛋糕几乎系入口即溶,配埋啲浓郁嘅朱古力真系世一。而个抹茶雪糕唔会因为食完个朱古力而盖咗浸味,反而清清甜甜嘅感觉好似去咗腻感。